Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 6. 2011,
11.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aaron Sorkin

Četrtek, 23. 6. 2011, 11.05

8 let

Scenarist Socialnega omrežja se je izpisal s Facebooka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Aaron Sorkin, scenarist filma o ustanovitvi Facebooka, Socialno omrežje, je zapustil Facebook. Na omrežje se je registriral med snemanjem filma, vendar je ljubezen očitno popustila.

Aaron Sorkin, z oskarjem nagrajeni scenarist, si je ime ustvaril s pisanjem televizijske oddaje Zahodno krilo. Sebe je opisal kot nekakšnega nasprotnika razvoja in modernizacije, kot nekakšnega ludista. Na mednarodnem festivalu ustvarjalnosti v francoskem Cannesu je dejal, da so družabna omrežja spremenila način, kako ljudje sprejemajo novice. "Vem, da je Twitter lahko zanimiv. Tisto noč, ko so Američani ubili Bin Ladna, je predsednik ob pol dvanajsti uri nastopil na televiziji. Zaradi družabnih medijev smo vsi že vnaprej vedeli, kaj bo povedal," je povedal Sorkin. Stari godrnjač, ki z verande vpije na otroke S piscem serije Skrivna naveza (The Wire) Davidom Simonom sta posebej omenila težave družabnih omrežij. Twitter je tako po njunem mnenju novice pripeljal do ekstremne aktualnosti.

"Vse lahko izvem hitreje, kot naslov. Vendar ni globine. Življenje je kompleksno, morali bi biti sposobni pojasniti to kompleksnost," je rekel Simon. Sorkin se je strinjal: "O družabnih omrežjih imam veliko mnenj, vendar če jih povem, bom slišati kot stari godrnjač, ki z verande vpije na otroke."

Facebook zapustil tudi Eisenberg Dejstvo, da je Sorkin zapustil Facebook, je pritegnilo tudi pozornost CNN-ovega novinarja Piersa Morgana, ki je prek Twitterja napisal: "Aaron Sorkin ni edini, ki je vpleten v film Socialno omrežje in je zapustil Facebook."

Oktobra lani se je tudi Jesse Eisenberg, ki je upodobil ustanovitelja Marka Zuckerberga, umaknil z omrežja. Ob pamet ga je spravilo, ko ga je našla sestrina sošolka, čeprav se je prijavil z izmišljenim imenom.

Socialno omrežje je dobilo oskarja za montažo, glasbo in scenarij, ki ga je Sorkin priredil po neleposlovni knjigi Naključni milijarderji Bena Mezricha.

Ne spreglejte