Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2007,
16.07

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2007, 16.07

8 let, 5 mesecev

Reklama boxa Radiohead z napačno povezavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Založba EMI je izkoristila novi album skupine za reklamiranje svojega novega boxa.

Potem ko so se Radiohead odločili, da ne bodo podaljšali pogodbe s Parlophone, podzaložbo EMI, so se pri EMI odločili izdati box-set, v katerem bo vseh sedem albumov, ki so jih Radiohead objavili za Parlophone. Za povrh je datum izida tega boxa enak, kot izid novega albuma Radiohead z naslovom In Rainbox, ki ga bo skupina objavila pri neodvisni založbi XL Recordings. Obe izdaji bosta izšli 10. decembra.

Pri častniku The Guardian pa so izbrskali, da če si prejšnji teden v Google vtipkal Radiohead, se je pojavil tudi plačan oglas z naslednjo vsebino: "Novi album Radiohead In Rainbows bo na voljo tudi v novem Boxsetu." In ko si kliknil na povezavo, je le-ta prikazala stran Parlophonea. Seveda pa sta Boxset ter In Rainbows dve povsem ločeni izdaji.

Ko so novinarji omenjenega častnika o tem povprašali predstavnika založbe EMI, jim je le-ta odgovoril: "Ko so se zavedli napake, so pri Parlophoneu nemudoma umaknili povezavo."

Tudi Radiohead so na to napako reagirali povsem mirno. Dejali so: "Sprejmemo, da se takšna napaka lahko zgodi. Pa še odpraviti se jo da."

Sicer pa so Radiohead že prej za In Rainbows izvedli zanimivo spletno predprodajo, katere bistvo je bilo, da so svojim fanom pustili, da sami določijo ceno za download albuma. 60 odstotkov fanov za album ni bilo pripravljeno odšteti niti centa, ostali pa so v povprečju za album odšteli okoli 8,3€.

Ne spreglejte