Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2016,
11.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Marjuta Slamič Sebastijan Cavazza Ylenia Mahnič gokart karting slovenski film filmski napovednik Nika

Petek, 20. 5. 2016, 11.28

6 let, 7 mesecev

Novi slovenski film z glavno junakinjo, ki ljubi hitrost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Film Nika | Foto Filip Đurić

Foto: Filip Đurić

Najstnica, ki obožuje tekmovanje v kartingu, je glavna junakinja novega slovenskega mladinskega filma. Ta bo svetovno premiero dočakal čez teden dni na znanem filmskem festivalu na Češkem, prve prizore iz filma pa si lahko na Siol.net ogledate že zdaj.

Na največjem in najstarejšem festivalu otroškega in mladinskega filma v Zlinu na Češkem, ki letos poteka od 27. maja do 3. junija, bo svetovno premiero doživel nov slovenski mladinski film Nika v režiji Slobodana Maksimovića. Ta pripoveduje zgodbo o neustavljivi najstnici, ki je po umrlem očetu podedovala strast po hitrosti – tekmovanju v kartingu.

Oglejte si napovednik:

Drugi film Slobodana Maksimovića - spomnite se ga po filmu Hvala za Sunderland - je nastal pod okriljem produkcijske hiše Nora production group, ki so jo na letošnjem SOF razglasili za produkcijsko hišo leta in je med drugim ustvarila legendarni televizijski oglas Dobre vile ter filmsko uspešnico Jebiga.

Ustvarjalci filma so poudarili, da je karting eden redkih športov, v katerem moški in ženske tekmujejo med seboj, in tudi zato so v ospredje postavili žensko junakinjo.

Film vključuje atraktivne prizore dirkanja in je bil v celoti posnet na slovenski obali v 28 snemalnih dneh. | Foto: Filip Đurić Film vključuje atraktivne prizore dirkanja in je bil v celoti posnet na slovenski obali v 28 snemalnih dneh. Foto: Filip Đurić

V glavni vlogi se je preizkusila 17-letna gimnazijka iz Kopra

Scenarij je režiser Maksimović spisal v sodelovanju z Matjažem Pikalom. Niko je odigrala Ylenia Mahnič, 17-letna dijakinja Gimnazije Koper, ki se je prvič preizkusila v igranju v filmu.

Njeno igralsko družino sestavljajo Marjuta Slamič (mama), Sebastijan Cavazza (oče) in Benjamin Krnetić (simpatija), ob njih pa še Borut Veselko, Gojmir Lešnjak - Gojc, Gašper Tič ...

Nikino simpatijo igra Benjamin Krnetić - v filmu Čefurji raus! ste ga videli v vlogi glavnega junaka. | Foto: Filip Đurić Nikino simpatijo igra Benjamin Krnetić - v filmu Čefurji raus! ste ga videli v vlogi glavnega junaka. Foto: Filip Đurić

Eden od adutov filma je po besedah ustvarjalcev tudi glasba, ki je delo Petra Dekleve in Mihe Guština - Guštija, v filmu pa se pojavijo tudi skladbe Dubioze Kolektiva, Lačnega Franza, Koala Voice, Dandelion Children, Prismojenih profesorjev bluesa, Rudija Bučarja in Guštija.

Film bo v Sloveniji prvič na ogled na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, v slovenske kinodvorane pa prihaja 20. oktobra 2016.

Ne spreglejte