Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2014,
21.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

oskarji

Torek, 14. 1. 2014, 21.51

8 let

Na podelitvi oskarjev se bodo poklonili filmskim junakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lani so se na podelitvi oskarjev poklonili petdesetim letom franšize James Bond, letos pa se bodo filmskim junakom, kot so Batman, Superman, Neverjetni (The Incredibles) in številni drugi.

Producenta že 86. podelitve filmskih nagrad oskar Craig Zadan in Neil Meron sta v današnji izjavi za javnost sporočila, da se je Ameriška akademija za filmsko in televizijsko umetnost odločila, da letos izkaže čast številnim superjunakom.

V posebnem delu prireditve, ki jo bo povezovala komičarka Ellen DeGeneres, se bodo spomnili filmskih resničnih junakov, superjunakov in priljubljenih animiranih junakov iz preteklosti in današnjih dni, pa tudi pogumnih režiserjev, ki so se upali spopasti s projekti s temi junaki.

Podelitev oskarjev bo 2. marca v gledališču Dolby v Hollywoodu, nominacije pa bosta ta četrtek, 16. januarja, v gledališču Samuel Goldwyn razglasila Cheryl Boone Isaacs in Chris Hemsworth. Podelitev oskarjev si bo mogoče ogledati v kar 225 državah po vsem svetu.

"Želela sva, da večer poveževa z univerzalno temo zabave in čustev," sta povedala Zadan in Meron ter dodala: "Ljudje po vsem svetu se zatekajo v kinodvorane z namenom, da bi jih junaki z velikih platen na ta ali drugačen način kakorkoli navdahnili. S tem, ko se želiva pokloniti kopici herojev, ki so obogatili filmsko zgodovino, upava, da bova ustvarila večer, poln zabave in veselja. To vključuje tudi filmarje in igralce, ki imajo toliko poguma, da snemajo filme s provokativno vsebino in drznimi junaki. Vsi ti so resnični junaki v kinematografskem vesolju."

"Seveda verjemite, da bo večer, z Ellen na čelu, prepoln komičnih trenutkov, morda tudi glasbenih presenečenj … Nikoli se ne ve," sta bila še skrivnostna producenta prireditve.

Akademija se bo junakom poklonila tudi z razstavo, ki jo bo v preddverju svojega sedeža na Beverly Hillsu odprla 17. januarja in bo na ogled do 5. marca. Na razstavi si bo mogoče ogledati številne fotografije in plakate iz 70 filmov, posnetih v obdobju devetih desetletij. Vključili bodo filme, ki se osredotočajo na resnične junake (Ghandi, Silkwood), superjunake (Superman, Temni vitez), animirane junake (Shrek, Neverjetni), akcijske junake (Sedem samurajev, Gladiator), literarne junake (Kako ubiti ptico oponašalko, Sadovi jeze) in številne druge.

Ne spreglejte