Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
18.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 18.01

8 let, 5 mesecev

Mini-intervju Justin Timberlake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Zvezdnik govori predvsem o njegovem novem in še vedno vročem albumu Future Sex / Love Sounds.

O Future Sex / Love Sounds: JUSTIN TIMBERLAKE: "Future Sex / Love Sounds sem začel delati pred letom dni. Takrat nisem imel v mislih kakšnega posebnega koncepta. Hotel sem le, da bi zvenel kot nekaj novega in drugačnega. Skupaj s Timbalandom in ostalimi producenti, ki sem jih povabil, smo ustvarili nekaj, kar je unikatno. Mislim, da je to album, kjer ob vsakem ponovnem poslušanju slišiš še več in več." O beatboxingu, posebni tehniki rapanja in petja, katere značilnost je, da je z glasom imitiraš tudi instrumente in ritme: JUSTIN TIMBERLAKE: "Ne bi rekel, da sem posebno dober v beatboxingu. Poskušam posnemati najboljše s te scene. Pevca, ki sta posebno dobra v beatboxingu, sta Rahzel ter Doug E. Fresh. Jaz sem le njuna bleda kopija in s tem sem zadovoljen (smeh)."

O produkciji: JUSTIN TIMBERLAKE: "Delal sem z veliko različnimi producenti, ampak nazadnje sem največ naredil s Timbalandom. Sam sem bi koproducent. Bilo je, kot bi dobila blagoslov. Veliko sva delala v Virginiji in Miamiju. Navadno sem jaz začel. Naredila sva dve tri pesmi in se pri tem izredno zabavala. Nekako sva pustila, da je proces tekel sem od sebe. Prav tako pa sva poskušala veliko novih stvari. Če delaš samo z enim producentom, imajo skladbe neko kontinuiteto, pa še več nekako bolj eksperimentalne glasbe dobiš. Po drugi strani pa je dal že napisanim skladbam nek svoj pečat. Timbaland je dobesedno stopil na ta album, če se tako izrazim."

O hitu Sexy Back: JUSTIN TIMBERLAKE: "To je bila druga ali tretja pesem, ki sem jo izmed desetih naredil s Timbaladnom. Sexy Back je eksperiment, ki je šel v pravo smer - iz sintetizatorske glasbe do popačenih vokalov. To je ena tistih pesmi, ki z vsakim poslušanjem bolj zapelje. Glede ustvarjanje besedila in melodije je to ena tistih pesmi, ki je preprosto stekla. Pustila sva, da je ostala bolj ohlapne forme, zato je niti nisva zvadila pred snemanjem. To je zelo eksperimentalen posnetek."

O tem, kaj je želel doseči z albumom Future Sex / Love Sounds: JUSTIN TIMBERLAKE: "Ne vem, če sem imel kaj posebnega v glavi v smislu tega, kaj želim doseči s tem albumom. Kot sem že rekel, hotel sem le poskusiti s čim novim. Hotel sem se le raztegniti - ne v dobesednem, ampak v glasbenem smislu. Mislim, da sem to tudi naredil. Poskusil sem z novimi stvarmi. Na nek način je cool videti, kako ljudje reagirajo na vse to in to ne glede na to, ali so reakcije dobre ali slabe. Vsekakor pa sem zadovoljen z albumom."

Izjave so objavljene z dovoljenjem založbe Menart.

Ne spreglejte