Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 3. 2008,
7.36

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 18. 3. 2008, 7.36

8 let, 1 mesec

Ljubljano obiskala Katie Melua

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kar tri dni je v Ljubljani in okolici prebivala slovita angleška pevka Katie Melua, ki je v naših krajih zaslovela s pesmijo Nine Million Bicycles.

Namen njenega obiska je bil sicer promocijske narave, saj se 27. aprila v Hali Tivoli obeta njen koncert, pred kratkim pa je izdala tudi svojo tretjo ploščo, zato je bivanje maksimalno izkoristila in različnim medijskim hišam in televizijskim postajam dala več kot dvajset intervjujev. Po petkovem prihodu v Ljubljano se je najprej ustavila na domžalskem radiu Hit, kjer so ji podarili posebno, zložljivo kolo, s serijsko številko devet milijonov in ena, poslušalce pa je razveselila tudi z izvedbo svoje največje uspešnice Nine Million Bicycles.

Iz Gruzije na Irsko

Skoraj štiriindvajsetletna pevka, sicer rojena v Gruziji, se je pri 8. letih z družino preselila na Irsko, kasneje pa še v London. Med študijem je s pesmijo Faraway voice, ki jo je posvetila legendarni Evi Cassidy, pritegnila pozornost pravih ljudi. Opazil jo je tudi skladatelj in producent Mike Batt, in jo povabil pod okrilje svoje sicer majhne založbe Dramatico, kjer deluje še danes, kljub svetovnemu uspehu in več kot 7,5 milijona prodanih plošč. Po zaključenem študiju se je v celoti posvetila glasbeni karieri in kljub svoji mladosti do sedaj že dosegla neverjetne uspehe.

Zapisana tudi v Guinessovi knjigi rekordov

V letu 2006 je Katie svojo glasbo ponesla tudi v globine morja, dobesedno. Norveška televizija jo je povabila, da naj 303 metre pod morsko gladino, v nosilnem stebru naftne ploščadi, ki je praznovala deseto obletnico, izvede koncert. S tem dosežkom se je zapisala v Guinessovo knjigo rekordov, videli pa smo jo lahko nastopati na podelitvi Nobelovih nagrad. Na videz zelo umirjeno dekle, pa odkrito priznava, da je ljubiteljica adrenalinskih športov, še posebej padalstva in t.i. Rollercoasterjev. V Sloveniji si adrenalinskih užitkov ni privoščila, spremljali pa smo jo lahko na ogledu ljubljanskega gradu, nastopila pa je tudi kot posebna gostja na podelitvi Viktorjev. Izvedeli smo, da se 27. aprila v Hali Tivoli obeta velik koncertni spektakel, saj naj bi zelo veliko časa pri načrtovanju turneje posvetili tudi oblikovanju svetlobnih efektov s katerimi želi svojim oboževalcem še iz drugega vidika približati svojo, sicer umirjeno in čustveno glasbo.

Ne spreglejte