Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 2. 2014,
15.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 11. 2. 2014, 15.26

8 let

Idina Menzel bo na Oskarjih zapela nominirano pesem Let It Go

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dobitnica nagrade tony, pevka, tekstopiska in igralka Idina Menzel bo na podelitvi oskarjev prvič v javnosti zapela Let It Go, za oskarja nominirano pesem iz Disneyjeve risanke Ledeno kraljestvo.

To sta danes naznanila Craig Zadan in Neil Meron, producenta slavnostne podelitve filmskih nagrad, ki jo bo v nedeljo, 2. marca, v hollywoodskem gledališču Dolby gostila komičarka Ellen DeGeneres. Televizija ABC bo podelitev oskarjev predvajala v 225 državah po vsem svetu.

Pesem Let It Go, ki sta jo za omenjeno animirano uspešnico spisala Kristen Anderson-Lopez in Robert Lopez, je v kategoriji najboljša pesem za film nominirana skupaj s skladbami Happy iz animiranega filma Jaz, baraba 2, Ordinary Love iz filma Mandela: Dolg pohod k svobodi in The Moon Song iz filma Ona.

Ledeno kraljestvo je od premiere konec novembra lani do danes zaslužilo že 913 milijonov dolarjev (664 milijonov evrov), prihodki pa bodo zagotovo še narasli, saj filma še niso začeli predvajati na Japonskem in v Južni Ameriki.

Idina Menzel je leta 2004 prejela nagrado tony za upodobitev čarovnice Elphabe v broadwayskem muzikalu Wicked. Prav tako je bila za omenjeno nagrado nominirana za njen broadwayski debi v muzikalu Rent.

Za nastop v off-broadwayskem muzikalu The Wild Party je prejela nominacijo za nagrado Drama Desk. Marca letos jo čaka premiera novega muzikala z naslovom If/Then. Gre za pripoved o ženski, ki se vrne v New York, da bi začela novo poglavje v svojem življenju.

Poleg glasovne interpretacije princese Elze v Ledenem kraljestvu (Frozen) je znana po svojih nastopih v Začarani (Enchanted), filmu Ask the Dust in filmski različici muzikala Rent. Ljubiteljem glasbene TV-serije Glee pa je znana kot Shelby Corcoran, biološka mati lika Rachel Berry, ki jo igra Lea Michele.

Ne spreglejte