Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 7. 2010,
9.50

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 9. 7. 2010, 9.50

8 let, 2 meseca

Bo Glee na emmyjih "premagal" serijo 30 Rock?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Uspešna glasbena TV serija Glee je na dobri poti, da premaga serijo 30 Rock, ki že tri leta vodi v izboru za najboljšo humoristično TV oddajo na nagradah emmy.

Glee, ki se vrti že tretjo sezono, je ameriška glasbena humoristična serija, ki jo spremlja že okoli 14 milijonov gledalcev po svetu. Rdeča nit sta šolski zbor New Directions, ki kombinira zborovsko petje s plesom, in njihov brezmejno optimističen učitelj. Za letošnje 62. nagrade emmy, ki jih bodo podelili 29. avgusta v Los Angelesu, je bila serija Glee nominirana kar 19-krat. Med drugim sta za najboljšega komika nominirana Matthew Morrison, ki v Glee igra učitelja Willa Schuesterja, in Lea Michele, ki igra Rachel Berry. Morrison se bo "pomeril" z nekdanjim dobitnikom emmyja Stevom Carrellom iz serije Pisarna (The Office), ki je tokrat nominiran že petič. Med nominiranci pa je tudi Larry David iz humoristične serije Curb Your Enthusiasm.

V kategoriji najboljših TV serij so še 30 Rock, Curb Your Enthusiasm, Modern Family, Nurse Jackie in The Office. Modern Family je nova oddaja, narejena kot ironičen dokumentarec, ki prikazuje življenje razširjene družine. Nekdanja igralka iz serije Urgenca Julianna Margulies pa je nominirana za najboljšo igralko v vlogi žene osramočenega javnega uslužbenca v seriji The Good Wife.

Med mini serijami vodi HBO-jeva serija o drugi svetovni vojni The Pacific, ki jo je koproduciral Steven Spielberg. Serija, ki pripoveduje o treh marincih, ki se na Pacifiku borijo proti Japoncem, je dobila kar 24 nominacij. Pripovedovalec in izvršni producent serije je Tom Hanks. V kategoriji najboljših mini serij je tudi Vrnitev v Cranford (Return To Cranford), kjer igra Judi Dench, ki je hkrati tudi nominirana za najboljšo igralko v kategoriji mini serij. Nominiran je tudi njen soigralec Jonathan Pryce. Njena "nasprotnica" je prav tako Britanka Maggie Smith za vlogo v seriji Maryjina zgodba (Capturing Mary).

Tudi v moški kategoriji najboljših igralcev se sooča nekaj Britancev, in sicer sta nominirana Sir Ian McKellen in Michael Sheen. Ian McKellen za The Prisoner, Sheen pa za vlogo Tonyja Blaira v seriji The Special Relationship, ki jo je napisal scenarist Kraljice in Frost/Nixon Peter Morgan. Tudi on ima svojo scenaristično nominacijo v kategoriji mini serij. Morganova drama The Special Relationship se poteguje tudi za najboljši TV-film.

V kategoriji TV-dramskih serij je Mad Men, ki upodablja delo v oglaševalski industriji in življenje v 60. letih v ZDA, dobila 17 nominacij – med drugim za najboljšo TV dramsko serijo, v kateri se potegujeta tudi seriji Prava kri (True Blood) in Skrivnostni otok (Lost), ki so jo letos zaključili po šestih letih. Matthew Fox iz Skrivnostnega otoka ter Hugh Laurie za serijo Zdravnikova vest (House M.D.) sta nominirana za najboljšega igralca. Laurie je leta 2006 in 2007 že prejel zlati globus za vlogo legendarnega zdravnika.

Ne spreglejte