Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 3. 2014,
19.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 3. 2014, 19.56

8 let

Bi si bili pripravljeni ogledati tri Marvelove filme na leto?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Studio Disney, ki ima v lasti studio Marvel, ne želi posneti več kot dveh filmov s stripovsko tematiko na leto.

Drugače razmišlja predsednik Marvela Kevin Feige. "Če bi obstajalo povpraševanje po naših filmih, če bi bila tematika filmov tako raznolika, da bi bila kakovost posnetega in prikazanega res vrhunska in ne bi bilo občutka prenasičenosti, bi lahko posneli celo tri ali štiri filme s superjunaki v naslovnih vlogah na leto," je povedal v intervjuju za Badass Digest.

In Marvel več kot dokazuje, da so njihovi filmi zelo raznoliki. Drugi del Thora, Svet teme, se zelo razlikuje od drugega dela Stotnika Amerike, Zimskega vojaka. In zdi se, vsaj glede na to, kar je pokazal prvi napovednik, da bodo Varuhi galaksije spet zelo drugačni. Studio je tudi dokazal, da filmi o superjunakih niso samo vizualni spektakli, temveč da znajo pripovedovati tudi kompleksne in globoko čutne zgodbe.

Feige je o številu filmov še povedal: "Smo pred začetkom tretje faze Marvelovega kinematografskega sveta. Pred nami je premiera Varuhov galaksije, prihodnje leto Ant-Mana in drugega dela Maščevalcev. Če bo te filme občinstvo dobro sprejelo, imamo še veliko zgodb, ki jih želimo povedati. Zato je možnost snemanja treh ali štirih filmov na leto povsem uresničljiva. A vse je odvisno od dobre zgodbe, dobrega scenarija, vizionarskega režiserja in dobre igralske zasedbe. Že zdaj je težko posneti dva zelo kakovostna filma na leto, kaj šele več. Bomo videli."

Osem Marvelovih filmov, začenši s prvim Iron Manom, je do danes zaslužilo 5,65 milijarde dolarjev (4,12 milijarde evrov) prihodkov, za snemanje vseh osmih celovečercev pa so namenili 1,38 milijarde dolarjev (dobro milijardo evrov) sredstev. Tretja faza, nekako tja do leta 2020, naj bi vključevala naslednje filme: Ant-Mana, Stotnika Ameriko 3, Doktor Strangea, Thora 3, Varuhe galaksije 2, Ms. Marvel in Maščevalce 3.

Ne spreglejte