Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2013,
9.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 23. 5. 2013, 9.23

8 let

7. oddaja: Prvi zunanji minister povzročil težave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V sedmi oddaji Denar pada smo videli kar tri pare. Poskrbeli so za to, da smo bili pred televizijskimi zasloni zelo na trnih in smo jim na daljavo dopovedovali, da to ni pravilen odgovor.

Na oder kviza Denar pada sta se v sedmi oddaji vrnila Saša Mlakar in Milan Djokić, ki sta nekdanja partnerja. Pri drugem vprašanju sta izbirala med temama modne ikone in jekleni konjički, odločila sta se za drugo. Na vprašanje, kateri avto je v filmu Babica gre na jug vozil Bojan Emeršič, so bili ponujeni odgovori BMW, yugo, mercedes-benz in zastava 101. Ves kup denarja sta stavila na mercedesa in znesek tudi v tretji krog prinesla neokrnjen.

Pri tretjem vprašanju pa je šel denar na več delov. Na temo rdečelaske – vprašanje se je glasilo: V katerem od naštetih filmov Tom Cruise ni nastopil z Nicole Kidman? Pri razdelitvi denarja se nista strinjala in sta denar razporedila – 26.000 evrov na Dneve grmenja, 36.000 evrov na Oddaljena obzorja, 38.000 evrov na Barvo denarja in polje z odgovorom Široko zaprte oči je ostalo prazno. Milan je bil prepričan, da sta v filmu Dnevi grmenja igrala oba, zato sta vložila jokerja. Saša mu je rekla, da mu pusti, da sam razdeli denar, kar je tudi naredil – polje z odgovorom Dnevi grmenja je spraznil, 30.000 evrov pustil na Oddaljenih obzorjih, na Barvi denarja je povečal znesek na 52.000 in na Široko zaprte oči položil 52.000 evrov. Prva se je odprla loputa z 18.000 evri in Jonas je zbadljivo komentiral uporabo jokerja: "Za zdaj je Milan naredil škodo." Na koncu se je le izkazalo, da je Milan prislužil 14.000 evrov, saj je toliko več denarja položil na film Barva denarja.

Pri četrtem vprašanju sta se pri izbiri teme obotavljala in Saša je malce okarala Milana, da naj se že enkrat odloči. Izbrala sta temo letnice, pri kateri sta morala ugotoviti, kateri dogodek od naštetih je najstarejši. Med ponujenimi odgovori so bili izid prve slovenske knjige, odkritje Amerike, francoska revolucija in nastanek Stiških rokopisov, tekmovalca pa sta pravilno izbrala zadnjega.

Peto vprašanje je bilo usodno. Na voljo sta imela bonton in jezik, Jonas jima je zbadljivo ponudil kovanec, da bi temo izbrala z metom. Vprašanje se je glasilo, s katerim delom jezika okušamo sladko. Denar sta porazdelila na odgovora sredina jezika ter levi in desni rob jezika. V trenutku sta se odprli obe loputi z denarjem, saj je bil pravilen odgovor konica jezika in par se je poslovil.

Tekmovalca izgubila že pri prvem vprašanju Naslednja tekmovalca sta bila brata Darko Dolinar in Željko Bagudić, ki sta se poslovila že po prvem vprašanju. Med temama seksi in politika sta izbrala bolj resno temo – politiko. Denar sta že pri prvem odgovoru stavila na dva odgovora – Na odgovor Lojze Peterle 62.000 evrov in na France Bučar 38.000 evrov. Vprašanje, izpisano na velikem zaslonu oddaje Denar pada, pa se je glasilo: Kdo je bil prvi slovenski minister za zunanje zadeve? Brata sta stavila narobe, saj je bil prvi minister Dimitrij Rupel, zato sta domov odšla praznih rok.

Končala pri drugem vprašanju Naslednja sta na oder stopila Tina in Erik, dolgoletna prijatelja iz Portoroža. Zanimivo je, da je Tina sodelavka Erikove žene, ki se je odločila, da je Tina primernejša sotekmovalka za njenega moža kot ona sama. Tudi temu paru se je zalomilo že pri prvem vprašanju. Med temama multinacionalke in Playboy sta izbrala bolj resno temo, ki je odprla vprašanje: Kje je sedež multinacionalke Nestle? Največji kupček denarja, 52.000 evrov, sta stavila na Francijo, na Avstrijo 34.000 evrov in na Švico v zadnjem trenutku 14.000 evrov. Država, ki ni v EU, pa je bila pravilen odgovor, zato bosta prihodnjo sredo ob 20. uri nadaljevala tekmovanje, a le s 14.000 evri.

Ne spreglejte