Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 7. 2014,
17.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

risanke Disney Pixar animirani filmi

Petek, 11. 7. 2014, 17.12

8 let

Znani obrazi, ki so glasove posodili animiranim junakom (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri risankah so glasovi tisti, ki junakom dajejo značaj. Pri največjih uspešnicah zadnjih let se za animiranimi liki skrivajo hollywoodski zvezdniki. Veste, kateri?

Princesa Anna iz risanke Ledeno kraljestvo: Kristen Bell

Kristen Bell, igralki, ki se nam je zasidrala v srce kot detektivka Veronica Mars, bi težko pripisali Kristusovih 33 let. Morda k temu pripomore tudi njen glas, ki je zares značilen in simpatičen. Izkoristili so ga tudi ustvarjalci uspešnice Ledeno kraljestvo, kjer je Kristen posodila glas avanturistični princesi Anni.

Kraljica Elsa iz risanke Ledeno kraljestvo: Idina Menzel

Kristen Bell je med animiranjem družbo delala Idina Menzel, ki je glas posodila drugi princesi, Elsi. Idina je pri 43 letih že izkušena pevka, avtorica glasbe in igralka, znana predvsem po vlogah na Broadwayu. Prav ledeno kraljestvo ji je prineslo največ prepoznavnosti, še posebej po zaslugi skladbe Let it go.

Odrasli Simba iz Levjega kralja: Matthew Broderick

Leta 1994 smo jokali zaradi ganljive risanke Levji kralj. Animirani ep s čudovito glasbo (se spomnite pesmi Can You Feel the Love Tonight v izvedbi Eltona Johna?) lahko zasluge za uspeh pripiše tudi izvrstni animaciji. Odraslemu Simbi je glas posodil igralec Matthew Broderick.

Shrek iz Shreka: Mike Myers

Je ogromen, zelen in simpatičen: Shrek. Je droben in smešen: Mike Myers. Zadnji je prvemu posodil glas v eni večjih animiranih uspešnic zadnjih let, pri kateri so sodelovali sami znani igralci in igralke. Oslu iz Shreka je glas posodil Edie Murphy, mačku pa Antonio Banderas.

Princesa Fiona iz Shreka: Cameron Diaz

Zgoraj smo namenoma izpustili še eno znano igralsko ime, ki je sodelovalo pri Shreku. Ena največjih zapeljivk v Hollywoodu, Cameron Diaz, je dobila vlogo, daleč od njenih običajnih – glas je posodila prikupni princesi Fioni.

Lev Alex iz Madagaskarja: Ben Stiller

Ste se smejali ob Madagaskarju? V tej animirani uspešnici skupina živali pobegne iz newyorškega živalskega vrta in se, nevajena življenja v divjini, znajde na obali Madagaskarja. Pri risanki so sodelovali številni znani igralci: David Schwimmer je glas posodil žirafi Melmanu, Jada Pinkett Smith povodni kobili Glorii, Sasha Baron Cohen lemurju Julienu, Ben Stiller pa levu Alexu.

Zlatolaska iz Zlatolaske: Mandy Moore

Zlatolasko, dekle z dolgimi svetlimi lasmi, je v Disneyjevi risanki iz leta 2010 z glasom oživila Mandy Moore. Mandy se sicer ne more pohvaliti s kakšno odlično vlogo, jih je pa nanizala kar nekaj, večinoma v najstniških in romantičnih filmih. Je tudi pevka, kar ji je ob animiranju prišlo še kako prav. Zlatolaskinemu rešitelju, Flynnu Riderju, je glas posodil Zachary Levi.

Nemo iz Iskanja malega Nema in Reševanja malega Nema: Alexander Gould

Prikupni oranžni ribici Nemu je nežen glasek posodil precej neznani Alexander Gould. Dvajsetletnik je nastopil v nekaj televizijskih nadaljevankah in sodeloval pri animaciji več risank, a prav z Nemom se lahko najbolj pohvali. Pri priljubljenem animiranem filmu in njegovem nadaljevanju sta sodelovala tudi televizijska voditeljica Ellen DeGeneres (Dory) in igralec William Dafoe (Gill).

Woody iz Sveta igrač: Tom Hanks

Tudi priznanemu in večkrat nagrajenemu igralcu Tomu Hanksu animiranje risank ni tuje, pri nekaterih pa je sodeloval tudi kot producent. V Svetu igrač je glas posodil kavboju Woodyju.

James iz Pošasti iz omare: John Goodman

Pošasti iz omare so risanka iz istega kreativnega kotla kot Svet igrač. Pripoveduje zgodbo o prebivalcih Strahovega, ki zbirajo oziroma se hranijo z otroškimi kriki. Pošastku Sulleyju je glas posodil John Goodman.

Ne spreglejte