Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
27. 5. 2019,
12.26

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

1

Natisni članek

Emilia Clarke Petdeset odtenkov sive Igra prestolov vloga golota

Ponedeljek, 27. 5. 2019, 12.26

4 leta, 11 mesecev

Zaradi golote je zavrnila vlogo v filmu Petdeset odtenkov sive #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

1

Emilia Clarke | Ni hotela biti igralka, ki bi bila večinoma znana po golih prizorih. | Foto Getty Images

Ni hotela biti igralka, ki bi bila večinoma znana po golih prizorih.

Foto: Getty Images

Film Petdeset odtenkov sive bi lahko bil povsem drugačen, saj si je režiser sprva v vlogi Anastasie Steele zaželel Emilio Clarke. A ta je ponudbo zavrnila zaradi pretirane golote, čeprav v Igri prestolov z njo ni imela težav.

Igra prestolov
Trendi To je odziv Emilie Clarke, da je Daenerys postala nora kraljica #video

Emilia Clarke je že leta 2015 razkrila, da je zavrnila glavno vlogo v filmu Petdeset odtenkov sive, ki je kasneje šla Dakoti Johnson, a takrat ni razkrila pravega razloga za to. Zdaj pa je v intervjuju za The Hollywood Reporter priznala, da jo je zmotila golota - bala se je namreč, da bi po razgaljenih scenah v Igri prestolov lahko postala poznana zgolj po tem.

"Sam (Taylor-Johnson, režiserka filma Petdeset odtenkov sive, op. p.) je čudodelka, obožujem jo in mislim, da je njena vizija prečudovita. A nazadnje sem bila gola pred kamero v Igri prestolov, kar je že dolgo nazaj, pa me o tem vseeno največ sprašujejo, zato ker sem ženska."

To je precej nadležno in sem že sita tega, ker sem to storila zaradi lika, in ne zato, da bi neki tip strmel v moje joške.

32-letna igralka, ki je bila v Igri prestolov kot Daenerys Targaryen gola predvsem med prizori požiga, saj je bila znana tudi kot mati zmajev, ki ji ogenj ne more do živega, je ob tem še dodala: "Nisem pokazala veliko, a sem vseeno zaznamovana zaradi tega in če bi pristala na vlogo, v kateri gre za senzualnost, seks in goloto ... sem si rekla, da ne bom sprejela tega in tvegala, da bi me potem ves čas spraševali samo o tem."

Eden od Emilijinih golih prizorov v Igri prestolov. | Foto: IMDb Eden od Emilijinih golih prizorov v Igri prestolov. Foto: IMDb

Za Daenerysin govor je navdih poiskala pri Hitlerju

Medtem ko je vloga Anastasie res bolj seksualna, pa je bila Daenerys več kot to. Njen lik se je skozi osem sezon močno razvil in na koncu postal nekaj čisto povsem drugega. Daenerys se je po predzadnjem delu finalne sezone Igre prestolov celo prijel vzdevek nora kraljica, v zadnji epizodi pa je imela tudi govor, ki ga je navdihnil Adolf Hitler, je priznala Clarkova.

Igra prestolov
Trendi Za govor v zadnji epizodi Igre prestolov jo je navdihnil - Hitler #video

Ker je vojsko Brezmadežnih in Dothrakov nagovorila v jeziku dothraki in valiriščini, je hotela, da bi jo gledalci razumeli brez podnapisov, kar je dosegla s pomočjo slavnih diktatorjev, saj so tudi njih ljudje razumeli, ne da bi znali njihov jezik. "In lahko razumeš! Absolutno lahko razumeš, kaj za vraga je govoril Hitler. Zato sem si mislila: če bom verjela v vsako besedo, ki jo bom izgovorila, gledalcem ne bo treba preveč pogledovati na podnapise."

Emilia je Daenerys Targaryen upodabljala skoraj desetletje. | Foto: HBO Emilia je Daenerys Targaryen upodabljala skoraj desetletje. Foto: HBO

Nocoj še zadnji vpogled v osmo sezono

Po končani Igri prestolov bo danes na sporedu dvourni dokumentarni film o snemanju osme, finalne sezone. Ta bo razkrival blato, kri, solze in zmagoslavje ustvarjalcev, ki so fantazijski svet Zahodnjega oživili v filmskih studiih, na poljih in celo parkiriščih Severne Irske.

Dokumentarec Igra prestolov: Poslednja straža bo prvič na sporedu v ponedeljek, 27. maja, ob 20. uri na HBO.

Preverite tudi:

Igra prestolov
Trendi Jezni oboževalci Igre prestolov hočejo ponovno snemanje osme sezone
Igra prestolov s plastenko
Trendi Po lončku kave se je v Igro prestolov prikradla še plastenka vode #video
Ne spreglejte