Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 12. 2013,
10.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Knjiga o džungli film

Četrtek, 5. 12. 2013, 10.35

7 let, 12 mesecev

V nastajanju še ena Knjiga o džungli, tokrat z režiserjem filma Babel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Je Hollywoodu zmanjkalo idej? Morajo studii med seboj res tekmovati z istimi projekti? Zgleda že ...

Pred mesecem dni smo poročali, da bo studio Walta Disneyja posnel filmsko priredbo vsem znane Knjige o džungli avtorja Rudyarda Kiplinga. Film, katerega režijo bo prevzel Jon Favreau (Iron Man, Elf), naj bi premiero doživel enkrat leta 2015.

Zdaj prihajajo novice, da bo konkurenčni studio Warner Bros. prav tako posnel film z isto tematiko. Deadline poroča, da naj bi za režijo omenjenega filma snubili Alejandra Gonzaleza Inarritua (Babel, 21 gramov, Amores Perros). Projekt je sicer v nastajanju od aprila leta 2012, ko so za pisanje scenarija najeli Steva Klovesa (najbolj znan po pisanju scenarijev za vse Harryje Potterje, razen enega).

Če se sprašujete, kako je to mogoče, da lahko dva studia posnameta isti film, je razlog ta, da je Kiplingova knjiga splošna domena, torej nikogaršnja last. To pomeni, da studiem in preostalim medijem ni treba odkupiti pravic, če želijo zgodbo preliti v celovečerni film.

Ni še znano, kateri od studiev bo prvi začel produkcijo, a tisti, ki bo prvi, bo tudi zmagal. Razen če bosta zgodbi, ki ju bosta spremljala različna naslova, tako različni, da bo zanimanje občinstva dovolj veliko za oba filma. Takrat bo tekma zanimiva ...

Disney je sicer v prednosti pred Warner Brosom., saj ima že dokončan scenarij, izbranega režiserja in določen datum premiere. A marsikaj se še lahko zgodi. Številni se sicer nekoliko bolj nagibajo k Inarrituju in njegovi viziji, saj naj bi bil njegov pristop k režiji bolj sofisticiran od tistega, ki odlikuje Favreauja. Pa tudi Kloves naj bi bil bolj izkušen scenarist od Justina Marksa, ki ga je najel Disney.

Na koncu, in samo to šteje, bo najverjetneje le en kralj Knjige o džungli. Kateri, bomo še videli.

Ne spreglejte