Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2019,
11.48

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Pickbox TV-serija

Sreda, 27. 2. 2019, 11.48

4 leta, 6 mesecev

TV Telekoma Slovenije

Tri stvari, ki jih morate vedeti o napeti skandinavski seriji Sivo območje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Sivo območje v videoteki Pickbox | Vseh deset delov serije Sivo območje si že lahko ogledate v videoteki Pickbox na televiziji Telekoma Slovenije. | Foto Pickbox

Vseh deset delov serije Sivo območje si že lahko ogledate v videoteki Pickbox na televiziji Telekoma Slovenije.

Foto: Pickbox

V videoteko Pickbox je prispela napeta švedsko-danska serija Sivo območje, ki v okvirje značilnega skandinavskega noira vplete zgodbo o terorizmu. Predstavljamo vam tri stvari, ki jih morate vedeti o njej.

TV-priporočila: Oskarji
Trendi Oskarji: letošnji nominiranci, lanski zmagovalci in starejši prejemniki kipca za najboljši film

1. Skandinavski noir in več

Desetdelna serija Sivo območje (Greyzone) pripada novemu valu danskih dramskih serij, ki so se prebile v okvirje značilnega skandinavskega noira in ga nadgradile, še vedno pa gre za žanr, po katerem Skandinavija slovi.

Sivo območje vsebuje temačno vzdušje, napeto zgodbo in zapletene like, mešanici pa so tokrat dodane prvine razburljivega trilerja, zaradi katerih boste z veseljem sledili tej skandinavski poslastici.


2. Odlična igralska zasedba

Sivo območje v videoteki Pickbox | Foto: V seriji bomo spremljali karizmatično dansko igralko Birgitte Hjort Sorensen, znano po vlogi v seriji Igra prestolov.

Ta igra Victorio Rahbek, inženirko in snovalko drona, ki lahko potencialno zaliva posevke v deželah tretjega sveta in ga je mogoče uporabiti tudi za vojaške namene.

Švedska igralka in režiserka Tova Magnusson upodablja posebno agentko švedske tajne službe Evo Forsburg, njenega partnerja igra danski igralec Joachim Fjelstrup, v seriji pa nastopa še švedski igralec Johan Rabaeus (Modus).


3. Napeto mednarodno sodelovanje

Ta skandinavska zgodba se dogaja v več državah, v dogajanje pa vas bo povlekel že prvi del serije. V njem švedska agentka Forsburg sledi pogrešanemu vozniku tovornjaka, v katerem so našli bojno glavo projektila. Ta sled jo pripelje v dansko prestolnico, kjer domuje Rahbekova.

Ko se ta po uspešni predstavitvi na poslovnem dogodku vrne domov, jo ugrabijo. Zdi se, da je ugrabitev povezana z mednarodno teroristično skupino, ki je vključena v krajo bojnih glav.


Kako se bo zgodba razpletla, boste izvedeli v videoteki Pickbox na televiziji Telekoma Slovenije, kjer je že na voljo vseh deset delov serije Sivo območje.

Nadaljevanje pete sezone serije Vikingi
Trendi Smrt, tema in surov boj v nadaljevanju pete sezone Vikingov #video

Napovednik serije Sivo območje:

Sivo območje v videoteki Pickbox | Foto:

Kako gledati Pickbox?

Vsebine videoteke Pickbox so na televiziji Telekoma Slovenije na voljo na programskem mestu 242*, do njih pa lahko dostopate tudi prek tipke Meni na daljinskem upravljalniku.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte