Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 7. 2014,
19.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Živi mrtveci Superman Batman stripi napovednik Ninja želve

Torek, 29. 7. 2014, 19.43

8 let

To so filmi in serije, ki nas bodo v prihodnosti prikovali pred televizijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vsako leto ameriško mesto San Diego gosti enega od pomembnejših dogodkov za vse ljubitelje gibljivih in malo manj gibljivih slik, tako tistih v stripih kot na televiziji in velikem platnu - Comic Con.

Nekakšen hibrid med festivalom, sejmom in novinarskimi konferencami vsako leto ponudi več vesti o novostih na filmski sceni, kar je tudi razlog, da se iz svoje prvotne oblike, ki jo, tako kot lahko ugibamo že po imenu, oblikujejo stripi, počasi spreminja v širši prostor za ljubitelje sedme umetnosti.

Snovalci priljubljenih fantazijskih nadaljevank, kot je Igra prestolov, namreč prav ob tej priložnosti ponudijo vpogled v prihodnje epizode pustolovščin priljubljenih fantazijskih likov, ki jim skoraj fanatično tedensko sledi več milijonov gledalcev po vsem svetu.

Sladkorčki za obiskovalce Prav omenjena serija je poleg še ene, Živi mrtveci, požela največ pozornosti med ljubitelji fantazijskih zgodb. Razlog za to se skriva tudi v tem, da so v okviru Comic Cona premierno predstavili nekaj sladkorčkov za oboževalce, ki so pozneje seveda osvojili tudi svetovni splet in družabna omrežja.

Tako so ustvarjalci serije Živi mrtveci prav v okviru Comic Cona ameriški javnosti predstavili napovednik pete sezone. Zakaj ameriški javnosti? Ker so ogled napovednika na priljubljenem družabnem omrežju YouTube gledalcem iz preostalih držav onemogočili.

Napovednik 5. sezone Živih mrtvecev

Seveda pa je glavna atrakcija večdnevnega dogajanja možnost, da v okviru novinarskih konferenc srečate katerega izmed igralcev, ki upodabljajo priljubljene like tako v televizijskih serijah kot v akcijskih in fantazijskih filmih.

Najbolj oblegani so bili seveda igralci, ki nastopajo v HBO-jevi seriji Igra Prestolov, to so v preteklih sezonah snemali tudi na idiličnih lokacijah ob morju na sosednjem Hrvaškem. Poleg druženja in fotografiranja z njimi pa so ustvarjalci serije razkrili tudi, katera igralska imena se jim bodo pridružila v prihajajoči, že peti sezoni.

Med njimi je tudi nekaj znanih in uveljavljenih igralskih imen, tudi Jonathan Pryce, ki ga je mlajše občinstvo spoznavalo predvsem v Disneyjevi sagi Pirati s Karibov in Bondiadi z naslovom Jutri nikoli ne umre, ljubitelji filmov, ki imajo nekaj let več, pa se ga bodo spomnili tudi iz filma Brazil.

Igralci, ki bodo igrali v Igri prestolov

S televizijskimi serijami na strani pa Comic Con ohranja vsaj delček tistega stripovskega duha, ki ga je imel že od vsega začetka. V preteklih letih se je namreč v okviru novinarskih konferenc na primer Steven Spielberg odločil javnosti razkriti, da že snuje oživitev filmskih sag Jurski park, stripovski in filmski založnik Marvel pa je razkril svoje načrte z Maščevalci, ki se bodo, kot so napovedovali, razvili v bogato filmsko franšizo.

Letos so tako na vrsto prišle stripom dobro poznane želve, ki s svojimi manevri, ti občasno vsebujejo tudi katero izmed borilnih veščin, prihajajo na veliko platno. Ninja želve so obenem tudi zgodba iz Comic Cona, ki je najbližje gledalcem, saj bo najnovejši film z zelenimi junaki v glavnih vlogah na filmskih platnih že sredi avgusta letos.

Napovednik filma Ninja želve

Od želv pa k vesoljcem. Natančneje k Supermanu, ki ga kot enega izmed najbolj priljubljenih stripovskih likov že več desetletij vztrajno prikazujemo tudi na velikih platnih. Ustvarjalci filma iz studiev Warner Bros so vsem ljubiteljem franšize namenili sladkorček v obliki novih fotografij protagonista, tega upodablja igralec Henry Cavill, ki se bo leta 2016 na velikem platnu bojeval s prav tako priljubljenim stripovskim junakom Batmanom in ob njem.

Ob tem pa so ljubiteljem predelav stripov v filme postregli še z nekaterimi presenečenji v obliki napovedi filmskih adaptacij, ki jih obkrožajo številne govorice. Med drugimi se pojavljajo govorice, da naj bi se v enega izmed junakov Lige pravice prelevil tudi mišičnjak, Dwayne The Rock Johnson, ki ga bomo sicer lahko konec meseca julija spremljali v naslovni vlogi filma Herkul.

Posebnega presenečenja so bili deležni tudi ljubitelji filmov o pobesnelem Maxu, ta se bo na filmska platna prebil čez slabo leto dni, maja 2015. Med številnimi filmskimi, televizijskimi in, se razume, stripovskimi novitetami je največ zanimanja požel prvi napovednik za omenjeni film, kjer bomo v glavni vlogi gledali pobesnelega Toma Hardyja in dekleti Charlize Theron ter Rosie Huntington-Whiteley, ki bosta filmu dajali tudi nekaj lepotnega pridiha. Prvi napovednik nadaljevanja filmske sage Pobesneli Max

Ne spreglejte