SiolNET. Trendi Film in TV
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svet igrač 3 z milijardo zaslužka

1

termometer

Nadvse uspešen animiran film Svet igrač 3 je do sedaj zaslužil že milijardo dolarjev in se tako uvrstil na sedmo mesto glede na zaslužek v zgodovini filmov.

Z nadaljevanjem animiranega filma Svet igrač je ameriškemu filmskemu studiu Walt Disney kot prvemu uspelo, da je ustvaril kar dva filma, ki sta v enem letu presegla milijardo zaslužka. V začetku leta mu je to uspelo z Alico v Čudežni deželi, ki je zaslužila 1,024 milijarde dolarjev in se tako uvrstila na peto mesto največjih zaslužkarjev vseh časov. Disney si s filmom Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja iz leta 2006 "lasti" tudi četrto mesto lestvice, saj je njegov zaslužek znašal 1,066 milijarde dolarjev.

Svet igrač 3 je v Severni Ameriki do sedaj zaslužil 404,6 milijonov dolarjev in se na njihovi lestvici največjih zaslužkarjev nahaja na devetem mestu. V Latinski Ameriki je film s 138 milijoni postal Disneyjev največji zaslužkar vseh časov na tem ozemlju. Enako velja za Veliko Britanijo, kjer je do sedaj zaslužil 102,4 milijone dolarjev in se uvršča na četrto mesto tamkajšnje lestvice.

Seveda v Disneyju ne skrivajo navdušenja. Njihov predsednik Rich Ross je povedal: "Bilo je neverjetno leto. Pixar je nazaj na velika platna prinesel Buzza in Woodyja, Alica v Čudežni deželi pa je svet prevzela kot nevihta." Za primerjavo s filmoma Svet igrač 3 in Alica v Čudežni deželi, je Avatar z 2,74 milijardami dolarjev zasedel prvo mesto svetovne lestvice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin