Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 1. 2021,
8.43

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Sex Pistols

Sreda, 13. 1. 2021, 8.43

3 leta, 3 mesece

Slavni režiser bo snemal serijo o Sex Pistols

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Sex Pistols | Sex Pistols leta 1977 v Amsterdamu | Foto Wikimedia Commons

Sex Pistols leta 1977 v Amsterdamu

Foto: Wikimedia Commons

Pod taktirko režiserja, ki se je med drugim podpisal pod kultni film Trainspotting, bo nastala serija o najbolj razvpitih pankerjih.

Britanski režiser Danny Boyle bo režiral šestdelno televizijsko serijo o legendarni britanski pank skupini Sex Pistols, poročajo tuji mediji. Pri tem se bo opiral na knjigo spominov člana Steva Jonesa.

Prihod skupine Sex Pistols na glasbeno sceno sredi 70. let preteklega stoletja je spremenil tako britansko družbo kot kulturo, je prepričan Boyle, ki je med drugim režiral Trainspotting in njegovo nadaljevanje T2 Trainspotting, Obalo in Revnega milijonarja.

Frontmana skupine Sex Pistols Johna Lydona oziroma Johnnyja Rottna bo upodobil mladi igralec Anson Boon, Jonesa Toby WallaceSida Viciousa pa Louis Partridge. V zasedbi bo med drugim tudi igralka Maisie Williams, zvezdnica iz Igre prestolov, ki bo igrala manekenko in pankovsko modno ikono Pamelo Rooke, znano tudi kot Jordan.

Basist Sid Vicious (levo) je umrl leta 1979, leto po razpadu skupine. | Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons Basist Sid Vicious (levo) je umrl leta 1979, leto po razpadu skupine. Foto: Thomas Hilmes/Wikimedia Commons

Produkcijo serije naj bi po pisanju britanskega časnika The Guardian začeli 7. marca.

Skupina Sex Pistols, ki je bila ustanovljena leta 1975, je najbolj znana po pank himnah, kot so Anarchy in the UK, God Save the Queen in Pretty Vacant. Izdali so le en studijski album Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols (1977), ki ga je ameriška glasbena revija Rolling Stone uvrstila med najboljše albume vseh časov.

Paul Cook, Johnny Rotten, Steve Jones in Glen Matlock leta 1996, ko so se spet zbrali za turnejo, v okviru katere so gostovali tudi v Ljubljani. | Foto: Reuters Paul Cook, Johnny Rotten, Steve Jones in Glen Matlock leta 1996, ko so se spet zbrali za turnejo, v okviru katere so gostovali tudi v Ljubljani. Foto: Reuters

Zasedba, ki jo je idejno vodil menedžer Malcolm McLaren, je s pevcem Johnnyjem Rottnom in razvpitim pokojnim basistom Sidom Viciousom desetletja navdihovala mlade po svetu, da se zoperstavljajo družbeno-političnim sistemom. Skupina je razpadla leta 1978, leto zatem je umrl Vicious. Leta 1996 se je zasedba znova zbrala za svetovno turnejo, v sklopu katere je gostovala tudi v ljubljanski Hali Tivoli, piše STA, nekaj priložnostnih koncertov pa so Sex Pistols izvedli še do leta 2008.

Preberite še:

Johnny in Nora
Trendi Nežna plat jeznega pankerja: zdaj skrbi za ženo z Alzheimerjevo boleznijo
Ne spreglejte