Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2013,
7.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 20. 7. 2013, 7.40

8 let

S parado zombijev in podelitvijo nagrad sklep Grossmannovega festivala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S parado zombijev in podelitvijo nagrad sklep Grossmannovega festivala.

Dogajanje 9. edicije festivala fantastičnega filma in vina Grossmann, ki v Ljutomeru poteka od 15. julija, bo danes doživelo vrhunec. Po izboru kraljice krika in norega kralja se bo ob 18. uri po mestu vila shrljiva parada zombijev, ob 19. uri pa se bo dogajanje preselilo v Kulturni dom, kjer bodo podelili festivalske nagrade hudi maček.

Sklepno popoldne letošnje izdaje festivala, ki so jo zaznamovale projekcije "špageti vesternov" in bogat spremljevalni program, bo uvedlo tekmovanje v kričanju. Po izboru kraljice krika in norega kralja se bodo obiskovalci s pomočjo ekipe mojstrov posebnih učinkov in mask spremenili v zombije ter se nato sprehodili po ljutomerskih ulicah. Povorko barvnih srhljivih mask bo vodil tovornjak, na katerem bosta nastopili madžarska rock zasedba Fit Fat ter slovenska metal skupina Hellcats.

Po tradicionalni paradi zombijev se bo dogajanje preselilo v ljutomerski Kulturni dom, kjer bodo podelili festivalske nagrade v več kategorijah. O najboljšem celovečernem filmu, ki bo prejel nagrado hudi maček, bo odločala mednarodna žirija, ki ji predseduje srbski režiser in dobitnik hudega mačka 2012 Goran Marković. Poleg glavne nagrade hudi maček za najboljši celovečerec bodo podelili še Slakovega hudega mačka za najboljši kratki film, hrupnega mačka za najboljši glasbeni dokumentarec ter hudega starega mačka za življenjsko delo.

Na sklepni prireditvi bodo razglasili tudi nominiranca za nagrado melies d'or, ki jo Evropska federacija festivalov fantastičnega filma na koncu letnega festivalskega cikla podeljuje za najboljši evropski fantastični kratki film. Ker Grossmannov festival zaznamujejo tudi degustacije vin, bodo organizatorji podelili tudi nagrado za najboljše vino - vinskega šampiona hudi maček.

Letošnja edicija festivala Grossmann, ki jo je v ponedeljek uvedla projekcija britanskega filma Byzantium v režiji Neila Jordana, je postregla z več kot 30 celovečerci in 40 kratkimi filmi z vsega sveta. Častna gosta festivala, prejemnika hudega mačka za življenjsko delo, sta italijanski igralec Franco Nero in režiser Enzo G. Castellari.

Ne spreglejte