Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 2. 2014,
17.09

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robert Schwentke režiser Razcepljen nadaljevanje film

Sreda, 12. 2. 2014, 17.09

2 leti, 6 mesecev

Robert Schwentke bo režiral nadaljevanje Razcepljenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Robert Schwentke je tisti režiser, ki bo od Neila Burgerja prevzel režijsko štafetno palico pri prenosu knjižne distopične trilogije avtorice Veronice Roth na veliko platno.

Za studio Summit Entertainment bo režiral Insurgent, nadaljevanje futurističnega avanturističnega filma Divergent (Razcepljeni). Scenarij za drugi del piše Akiva Goldsman, ta pravzaprav nadgrajuje prvotni scenarij, ki ga je spisal Brian Duffield.

Film bodo producirali Douglas Wick, Lucy Fisher in Pouya Shahbazian, izvršni producenti pa bodo Todd Lieberman, David Hoberman in Barry Waldman.

Premiera nadaljevanja Insurgent je načrtovana za 20. marec prihodnje leto, film pa bodo snemali v Atlanti in Chicagu. Tretji film v seriji, Allegiant, bo luč sveta ugledal 18. marca 2016.

V drugem delu bomo priča nadaljevanju zgodbe najstnice Tris Prior (ki jo v filmu igra Shailene Woodley), ta mora v vojnem času izbrati, komu lahko zaupa. Na poti odkrivanja resnice o svojem postapokaliptičnem svetu bo naletela na številne skrivnosti, šokantne izbire in številna odrekanja ter žrtvovanja.

Erik Feig, predsednik produkcijskega oddelka pri studio Lionsgate, je dejal: "Navdušeni smo, da smo z Robertom Schwentkejem našli pravega režiserja, ki bo s svojim talentom nadaljeval zgodbo Tris Prior. Robert, s katerim nas veže dolgoletno uspešno sodelovanje, se je izkazal kot mojstrski pripovedovalec zgodb v različnih filmskih žanrih. Nestrpno že čakamo, da vidimo, kaj bo storil z nadaljevanjem izjemne knjižne serije, ki jo je napisala Veronica Roth."

Premiera prvega dela, Divergent, bo v petek, 21. marca. V filmu, ki ga je po scenariju Evana Daughertyja in Vanesse Taylor režiral Neil Burger, nastopajo Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd, Jai Courtney, Ray Stevenson, Zoe Kravitz, Miles Teller, Tony Goldwyn, Ansel Elgort, Maggie Q, Mekhi Phifer in Kate Winslet.

Schwentke je za studio Summit Entertainment že režiral akcijsko komedijo Upokojeni, oboroženi, nevarni (RED). Sicer se še podpisuje pod režijo filmov Žena popotnika v času (The Time Traveler's Wife) in Pogrešana na letalu (Flightplan).

Ne spreglejte