SiolNET. Trendi Film in TV
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pixar brez filma v letu 2014

4

termometer

 | Foto:
Zgodilo se je tudi najboljšim: Animacijski studio Pixar, ki je član obsežne družine Walta Disneyja, ne bo imel filma v tekočem koledarskem letu.

Disney je namreč sporočil, da je za eno leto zamaknil izdajo filma Dobri dinozaver (The Good Dinosaur), katerega produkcijo že kar nekaj časa pestijo razne težave.

Omenjeni film so premaknili že drugič. Prvotna premiera je bila načrtovana za letošnjo zimsko sezono, a je njegovo mesto zasedla originalna Disneyjeva animiranka Ledeno kraljestvo (Frozen), ki v kinematografe prihaja novembra (slovenska premiera v začetku decembra).

Nato so datum premaknili na 30. maj 2014, a tudi tu se je zapletlo. Manj kot mesec dni je namreč minilo od novice, da so odgovorni pri Pixarju odpustili prvotnega režiserja, idejnega vodjo in producenta projekta Boba Petersona. Tudi drugega producenta Johna Walkerja so nadomestili z novim, Denise Ream. Nekaj dni zatem se je oglasil direktor Pixarja Ed Catmull in za Los Angeles Times povedal: "Vsi režiserji so močno vpleteni v določen projekt. In ker so tako zaverovani v svoj prav in nekako ne odstopajo od tega, pač potrebujemo nekoga, ki na stvar gleda z drugačne perspektive, ki ni obremenjen z originalno zasnovo in ki lahko projektu vdahne svežino ter ga dokonča. To se je, žal, zgodilo pri Petersonu."

Premiera Dobrega dinozavra je zdaj načrtovana za 25. november 2015. Tako bodo ljubitelji Pixarjevih risank morali čakati dve leti na novo mojstrovino tega studia (zadnja risanka Pošasti z univerze (Monsters University) je luč sveta ugledala letos poleti, leto pred tem pa je na platnih kraljevala z oskarjem nagrajena risanka Pogum (Brave)). Catmull je ob tem dejal: "Dejstvo, da zamakneš produkcijo projekta za določen čas, je hitro pozabljeno. Ne pozabi pa se, če je projekt na koncu slab. Prav zato smo se odločili, da zgodbo o prijateljstvu med dečkom in dinozavrom predstavimo na tisti pravi, zmagovalni način."

Ker so zamaknili premiero Dobrega dinozavra, se je avtomatično zamaknila tudi premiera nadaljevanja uspešnice Iskanje malega Nema (Finding Nemo) z naslovom Iskanje Dory (Finding Dory). Ta bo zdaj 17. junija 2016. Datum premiere animiranega celovečerca Inside Out pa ostaja nespremenjen, torej 19. junij 2015 (čeprav je tudi ta projekt prvotno bil načrtovan za prihodnje leto).

Le kaj je gnilega v deželi Pixarjevi …?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin