Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 11. 2020,
10.47

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

8

Natisni članek

Ni čas za smrt Lashana Lynch James Bond

Petek, 6. 11. 2020, 10.47

3 leta, 5 mesecev

Lashana Lynch prejema grožnje, ker je postala prva agentka 007 #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

8

Lashana Lynch | 32-letna britanska igralka pravi, da je del nečesa revolucionarnega. | Foto Reuters

32-letna britanska igralka pravi, da je del nečesa revolucionarnega.

Foto: Reuters

Britanski igralki Lashani Lynch je pripadla zgodovinska čast, saj je postala prva agentka 007, za povrh pa še prva temnopolta ženska, ki ji je to uspelo. A s tem so prišle tudi grožnje, je razkrila v nedavnem intervjuju.

Safin
Trendi To bo glavni negativec v novi bondiadi #video

Lashana Lynch bo nastopila v težko pričakovanem novem filmu o Jamesu Bondu Ni čas za smrt, katerega premiera je zaradi novega koronavirusa preložena na pomlad 2021. V njem upodablja agentko 007, vendar ne nadomesti Daniela Craiga kot Bonda, temveč zgolj podeduje njegovo številko, po tem ko se on umakne iz aktivne službe in uživa mirno življenje na Jamajki.

Pa vendar to mnogim ni všeč, je razkrila za britansko izdajo revije Harper's Bazaar. Že ob oznanitvi lani poleti, da bo igrala Naomi, agentko 007, so nanjo začele leteti grožnje in žaljivke, zaradi česar je 32-letna britanska igralka sklenila prekiniti uporabo vseh družbenih omrežij, čeprav se zaveda, da jeza ni uperjena proti njej osebno.

"Sem ena temnopolta ženska. Če bi za vlogo izbrali kakšno drugo temnopolto žensko, bi se dogajalo isto, prejemala bi enake grožnje in zlorabo," je razložila in dodala, da se je morala ob tem spomniti, da gre za stvar, večjo od nje. "Sem del nečesa, kar bo zelo, zelo revolucionarno."

Ob Craigu kot Bondu bodo poleg Lashane (skrajno desno) zaigrale še (od leve proti desni) Lea Seydoux, Ana de Armas in Naomie Harris. | Foto: Reuters Ob Craigu kot Bondu bodo poleg Lashane (skrajno desno) zaigrale še (od leve proti desni) Lea Seydoux, Ana de Armas in Naomie Harris. Foto: Reuters

Bond je še vedno Bond, ni pa več 007

Ni čas za smrt se začne z vpoklicem Jamesa Bonda z Jamajke, da bi jim pomagal pri spopadu z novim zločincem, vendar se zgodi preobrat, je lani poleti za Daily Mail razkril neimenovan vir. "M reče: 'Vstopi, 007' in nato prikoraka Lashana – prelepa temnopolta ženska. Gre za trenutek, ko bo pokovka padala iz rok. Bond je sicer še vedno Bond, ni pa več 007," je razložil.

Je pa glavna producentka Barbara Broccoli oboževalce najslavnejšega agenta na svetu že prej pomirila in obljubila, da te vloge ne bo nikoli zasedla ženska.

Premiera filma Ni čas za smrt je bila sprva načrtovana za oktober 2019, ki so jo zaradi zamenjave režiserja prestavili na februar 2020, nato pa zaradi dodelave scenarija na marec. A takrat je nastopila pandemija in premiero so najprej preložili na april, nato na 12. november, zdaj pa so odpovedali še ta termin. Film bo v kinematografe po zadnjih napovedih prišel 2. aprila 2021.

Napovednik za Ni čas za smrt:

Film je režiral Cary Joji Fukunaga, scenarij so z njim napisali še Neal PurvisRobert WadeScott Z. Burns in Phoebe Waller-Bridge.

V filmu se poleg Craiga vračajo igralci Ralph FiennesNaomie HarrisRory KinnearLea SeydouxBen Whishaw in Jeffrey Wright. Novi obrazi, ki so nastopili v vohunski akciji, pa so Rami MalekAna de ArmasDali BenssalahDavid DencikLashana Lynch in Billy Magnussen.

Preverite več:

Trendi V poljskem arhivu našli zapise o pravem Jamesu Bondu #video
Dr No
Trendi Najslavnejši bikini vseh časov gre na dražbo #video
Ne spreglejte