Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2013,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 24. 10. 2013, 14.19

8 let

Kronike podzemlja 2 bodo postale resničnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hollywood Reporter poroča, da se je studio Constantin odločil, da kljub slabemu izkupičku posname nadaljevanje fantazijske sage Kronike podzemlja.

Produkcijo filma Kronike podzemlja: Mesto pepela (The Mortal Instruments: City of Ashes) so prejšnji mesec zaustavili, potem ko prvi del v sagi, Mesto kosti (The Mortal Instruments: City of Bones), ni izpolnil pričakovanj odgovornih in v ameriške kinoblagajne natresel samo 31 milijonov zelencev (22,5 milijona evrov).

Bolje se je odrezal na tujih trgih in končni izkupiček naj bi se zdaj približal 100 milijonom dolarjev (73 milijonov evrov). Proračun prvega dela je znašal 60 milijonov dolarjev (44 milijonov evrov), še enkrat toliko pa je studio Sony Pictures vložil v promocijo filma.

Zakaj torej posneti nov film, če prvi ni bil uspešen?

Martin Moszkowicz, direktor družbe Constantin Film, je razjasnil dilemo: "Ljubitelji pisateljice Cassandre Clare in njenega magičnega sveta so se na filmsko adaptacijo prve iz serije trenutno petih izdanih knjig odzvali nadvse pozitivno. Zato smo se odločili, da gremo v produkcijo drugega dela. Na tisoče e-sporočil, ki so nam jih poslali Cassandrini privrženci, nas je prepričalo, da smo na pravi poti. Odziv je bil resnično navdihujoč, v nasprotju z nekaterimi drugimi najstniškimi knjižnimi deli."

"Trenutno smo v fazi analize, da ugotovimo, kaj je bilo narobe s prvim filmom, še posebej na področju trženja, in katere spremembe lahko v film vpeljemo. Celotno franšizo je treba na novo opredeliti. Bralci Kronik podzemlja so namreč mnogo starejši, kot smo sprva mislili. To je bila zagotovo ena glavnih težav, saj smo se s trženjem preveč osredotočili samo na mlajšo, najstniško populacijo," je dodal.

S produkcijo filma naj bi začeli prihodnje leto. Harald Zwart, ki se podpisuje pod režijo prvega dela, naj bi se vrnil tudi v drugo. Prav tako naj bi svoje vloge ponovili glavni igralci: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Kevin Zegers, Robert Sheehan, Jemima West, Jonathan Rhys Meyers in Sigourney Weaver.

Ne spreglejte