SiolNET. Trendi Film in TV
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Kdo te bo rešil pred samim sabo?

dvojnik karantanija
Oglasno sporočilo

Oktobra na velika platna prihaja znanstveno-fantastični triler z naslovom Dvojnik, v katerem se dvakratni nominiranec za oskarja Will Smith kot upokojeni morilec sooča s svojim mlajšim dvojnikom, ki ga hoče ubiti. Triler je režiral z oskarjem nagrajeni Ang Lee (Pijevo življenje, Gora Brokeback, Prežeči tiger, skriti zmaj), scenarij so napisali David Benioff, Billy Ray in Darren Lemke, poleg Willa Smitha, ki sodeluje tudi kot producent, pa v trilerju zaigrajo še Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen in Benedict Wong.

Znanstveno-fantastični triler DVOJNIK bo na rednem sporedu od 10. OKTOBRA 2019 dalje.

O zgodbi:

51-letnega upokojenega elitnega morilca, Henryja Brogana (Will Smith), zasleduje in mu streže po življenju skrivnostni mladenič, sam pa lahko predvidi vsak njegov korak. Brogan ugotovi, da gre za njegovega 23-letnega klona. Skupaj s kolegoma se znajde na begu, na poti pa iščejo resnico. Njihovo odkritje Brogana prisili, da gre proti ljudem, ki jim zaupa, in moral se bo odločiti, katero življenje je več vredno – njegovo ali življenje klona.

dvojnik karantanija

5 stvari, ki jih je treba vedeti

To je Will Smith, kot da ga še nikoli niste videli. Dvakrat.

V filmu Dvojnik sta dva Willa Smitha – igralec zaigra 51-letnega morilca in 23-letnega morilca, ki hoče ubiti starejšega. Smithov mlajši jaz pa je tako popolno realiziran digitalni človek, da lahko zaigrata oba v presenetljivi dvojni igri. “Gledate Willa, ki gleda sebe, 30 let mlajšega,” pravi producent Jerry Bruckheimer. “To je za gledalca fenomenalna izkušnja.”

Ko mlajši joče, so to solze Willa Smitha

will smith dvojnik

"Ne gre za pomlajevanje, ne gre za zamenjavo obrazov – mlajši je ustvarjen digitalno, za njim pa je stoodstotna igra Willa Smitha," je povedal nadzornik VFX Bill Westenhofer. Vsako solzo, ki jo potoči, vsak udarec, ki ga naredi, vse, kar vidite, je čisti Smith. "Ko sem ga prvič videl, je bilo čudno. Bil sem jaz. Gledal sem popolno različico 23-letnega sebe, kot da bi nekdo odpravil vse pomanjkljivosti. To je z vidika kinematografije osupljivo. S tem se bo spremenilo nastajanje in gledanje filmov," pravi igralec Smith.

Pripravite se na »Bike-Fu«

"To je še ena dimenzija, ki je nismo še nikoli doživeli," pravi režiser Ang Lee o tej povsem novi izkušnji za gledalca. Režiser je z izrazom "Bike-Fu" opisal spektakularni pregon v Cartageni, v katerem smo priča dvoboju dveh Willov Smithov, ki kot orožje drug proti drugemu uporabljata motorni kolesi. "Ang dela korak naprej, česar ni poskusil noben drug režiser," pravi Bruckheimer. "Izvrstno je," pa doda Smith.

will smith dvojnik

Občutek, kot da ste del akcije

Film Dvojnik je tudi nova izkušnja gledanja 3D tehnike, ki je gledalci na velikem zaslonu še niso videli. Vrhunski akcijski film dveh imen, ki sta sinonim za filmske spektakle - Jerry Bruckheimer (Top Gun, Pirati s Karibov) in David Ellison (Misija: Nemogoče, Terminator: Dark Fate) - je bil posnet v novi tehnologiji s 120 sličicami na sekundo, prirejeni za 3D. "Kar se sliši zapleteno," pravi nadzorni VFX Bill Westenhofer. «Vendar to preprosto pomeni, da je gledalec postavljen v sredino akcije, skupaj z igralci.«

Igra brez ličil

Uporaba klasičnih ličil na snemanju ni bila mogoča, saj so bile kamere tako močne, da so lahko zaznale krvne žile na obrazih igralcev. Tako je oddelek za ličenje razvil novo prosojnost, da bi ujel subtilnost v sami igri. Rezultati so bili za Leeja in Smitha, ki sta se kot partnerja znašla na višji stopnji, osupljivi. "Pri 23-ih letih ne bi mogel igrati mlajšega,"pravi Smith, "zdaj pa to zmorem zaradi številnih izkušenj, ki jih imam." Ali kot se čudi Lee: "Našel sem novega Willa Smitha."

dvojnik karantanija

O produkciji:

Režiser Ang Lee je povedal: "Te zgodbe ne bi mogli povedali s filmom, kot ga poznamo. Vendar zahvaljujoč neverjetni novi digitalni tehnologiji, ne bomo samo videli mladega in starejšega Willa Smitha v skupnem prizoru, temveč se bomo lahko globoko potopili v samo zgodbo. Na mojo veliko srečo lahko eksperimentiram in preizkušam meje, kaj nam nova digitalna kinematografija lahko ponudi. Obenem pa delam z dvema Willoma Smithoma – eden je čudovito prefinjen, drugi pa brutalno iskren. Po mojem mnenju je to Will v svoji najboljši podobi, ko pa se oba srečata, je nekaj resnično magičnega. Poleg tega pa sta bila neverjeten trud in tehnično znanje ekipe, ki je ustvarila novo estetiko, med kinematografijo, umetniškim oddelkom, oddelkom za vizualne učinke in tehnično podporo, nadvse navdihujoča in srčna. Resnično upam, da bo ta film občinstvu po vsem svetu prinesel popolnoma novo kinematografsko izkušnjo."

Will Smith pa je zaupal: "Čustveni in fizični izzivi pri tem filmu so bili najbolj zahtevni v moji karieri. Ang pritiska meje, da bi gledalcu omogočil izkušnjo v kinu, kot je ne more dobiti nikjer drugje. Ne gre samo za akcijski film, temveč tudi za raziskovanje tega, kaj lahko mlajši jaz na koncu nauči starejšega. Sedaj sem star 50 let, in ironija, da v tem filmu postanem 23-letnik, je, da kot 23-letnik ne bi bil pripravljen na to izkušnjo ali na to vlogo. Naše upanje je, da ta zgodba ponudi nekaj za vsakogar – nikoli doslej videno filmsko čarovništvo, like z več odtenki in akcijo naslednje stopnje."

dvojnik karantanija

IGRALSKA ZASEDBA:

Will Smith,
Mary Elizabeth Winstead,
Clive Owen,
Benedict Wong,
Ralph Brown,
Theodora Miranne

REŽIJA: Ang Lee

SCENARIJ: David Benioff, Billy Ray in Darren Lemke

ZGODBA: Darren Lemke in David Benioff

PRODUCENTI: Jerry Bruckheimer, David Ellison, Dana Goldberg, Don Granger, James Lassiter, Will Smith

IZVRŠNI PRODUCENTI: Chad Oman, Mike Stenson, Guo Guangchang, Brian Bell in Don Murphy

ŽANR: znanstveno-fantastični triler

Naročnik oglasnega sporočila je Karantanija Cinemas d.o.o.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin