Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 10. 2014,
14.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rosamund Pike Ni je več

Četrtek, 2. 10. 2014, 14.11

7 let, 12 mesecev

Kdo se boji Rosamund Pike?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav ima britanska igralka Rosamund Pike za seboj že pestro bero filmskih vlog, se zdi, da jo je svet opazil šele z nastopom v enem od najbolj pričakovanih filmov leta Ni je več.

Bila je Bondovo dekle, Jane iz Prevzetnosti in pristranosti, Helen v Šoli za življenje, kraljica Andromeda v Besu titanov, a zdi se, da je na videz krhka svetlolaska Rosamund Pike šele z vlogo v filmu Ni je več, posnetem po enem najbolj priljubljenih kriminalnih romanov zadnjih let (v izvirniku pisateljice Gillian Flynn Gone Girl), stopila pod hollywoodske žaromete.

Šolana čelistka, rojena vrhunskim glasbenikoma Britanka, rojena leta 1979, je edinka hči dveh vrhunskih glasbenikov, operne pevke Caroline in profesorja glasbe Juliana. Tudi sama je šolana čelistka, ki pa se je raje kot za kariero profesionalne glasbenice odločila za igro. V Rosamundinem otroštvu je družina Pike veliko potovala, nato pa so se ustalili v Bristolu, kjer je Rosamund obiskovala tudi šolo. Med nastopom v gledališču za mlade je z vlogo Julije v predstavi Romeo in Julija tako navdušila nekega agenta, da se je na njegovo spodbudo resneje posvetila igri.

A sprejeta ni bila na nobeno od igralskih šol, zato se je odločila za študij angleške literature, medtem pa igrala v različnih gledaliških predstavah in televizijskih serijah. Med najbolj znani vlogi iz tistega obdobja spadata vloga v seriji Žene in hčere ter tista v Foylovi vojni, ki smo ju gledali tudi na naših televizijah.

Bondovo dekle in nežna Jane v Prevzetnosti in pristranosti Preobrat v njeni igralski karieri se je zgodil, ko so ji ponudili vlogo v filmu o Jamesu Bondu Umri kdaj drugič. Sledile so vloge v filmu The Libertine, kjer je zaigrala ob Johnnyju Deppu, uspešnici Obljubljena dežela, v romantični drami Prevzetnost in pristranost, kjer je igrala ob Keiri Knightley, v kriminalki Zlom pa sta bila njena soigralca Anthony Hopkins in Ryan Gosling.

Bo vloga Amy v Ni je več njena življenjska vloga? Za kompleksno vlogo Amy iz filma Ni je več kritiki pravijo, da gre za življenjsko vlogo, ki sta si jo želeli tudi Reese Witherspoon in Olivia Wild. Amy je namreč zahteven lik navzven popolne žene, ki v sebi nosi veliko skrivnosti in preračunljivosti. Pri ameriški reviji Variety so recimo zapisali, da si je Pikova vlogo prislužila prav s tem, ker ni tako zelo prepoznana. Izbral jo je namreč režiser David Fincher, znan po tem, da za vloge v svojih filmih izbira manj znane igralke (kot je bila Rooney Mara, preden je zaigrala v uspešnici Dekle z zmajskim tatujem).

Kmalu bo drugič mamica Petintridesetletna igralka je sicer že nekaj let v razmerju s 53-letnim Robiejem Uniackejem, s katerim imata dveletnega sina Sola, zdaj pa pričakujeta drugega otroka.

Ne spreglejte