SiolNET. Trendi Film in TV
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako so ustvarili svetlobne meče (video)

3

termometer

 | Foto:
Svetlobni meči iz sage Vojna zvezd, katere nadaljevanje pričakujemo v letu 2015, so verjetno najbolj prepoznavno orožje filmskega sveta.

"Da bi lahko reševali galaksijo pred nevarnostmi, so jediji potrebovali orožje, ki je bilo primerno njihovemu statusu," je o razvoju svetlobnih mečev povedal legendarni oče sage George Lucas, ta trdi, da gre za simbol preprostega časa, ki je vladal pred zloveščim zavzetjem Imperija. "Ustvarili smo svetlobni meč, ki je nekakšen laserski meč, tehnološko dovršeno, a obenem starodavno orožje. Želeli smo pokazati, da so jediji branitelji, ne napadalci," je še povedal Lucas.

Meč pa je bilo težko ustvariti, saj je šlo za svetlobno telo, ki je bilo delno posneto na filmski trak, delno pa animirano. Kot vidimo v videoposnetku, je bil prvotni svetlobni meč le svetlobni dodatek, ki so ga uporabljali pri snemanju filmov, potem pa so svetlobni del sneli in ga namestili na ročaj. Tako se je rodil legendarni svetlobni meč, ki je na izvirnih posnetkih, torej tistih pred animacijo, bel. "Bili so zelo, zelo težki," se spominja igralec Mark Hamill, ki je v sagi Vojna zvezd upodobil Luka Skywalkerja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin