Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 4. 2015,
14.02

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bar

Sreda, 15. 4. 2015, 14.02

8 let, 3 mesece

Ivica in Dolores Jakomin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Ivica Jakomin, komercialistka, 39 let

Ivica ima za sabo življenje, popisano s preizkušnjami. Ne nazadnje je pred dvajsetimi leti s sabo vzela 11-mesečno hčer in se odpravila na počitnice v Ameriko, tamkajšnje sanje pa so jo tako prevzele, da je ostala poldrugo desetletje. Začela je kot varuška, čez nekaj let pa odprla gradbeno podjetje. Izkušnje v gostinstvu? Seveda, Ivica je tri leta vodila svojo restavracijo v Chicagu.

Tudi po vrnitvi v Slovenijo je ostala v podjetniških vodah, ukvarja se s posredništvom in trgovino. Živi s partnerjem, ki jo brez pomislekov vedno podpre, ko se odloči za kaj novega. In to se zgodi pogosto. Ob hčerki Dolores ima še sina Valentina, pri rosnih sedemintridesetih pa je postala še babica.

Pravi, da živi srečno življenje, ki ga zapolnjujejo predvsem otroci, kljub temu pa vedno najde čas za telesno aktivnost. Najraje skoči v bazen in odplava nekaj kilometrov.

Dolores Jakomin, študentka, 21 let

Mladost je preživela onkraj Atlantika, vsi se je spominjajo kot odlične učenke. Še danes rada pokaže diplomo, ki jo je prejela kot prvakinja v matematiki. Tudi na drugih področjih ji je je šlo kot po maslu, pri petih letih je osvojila tudi otroški naziv mis Illinois.

V Slovenijo se je vrnila sredi najstniških let, saj je želela živeti bližje svojim sorodnikom, mama pa je njeno željo vzela zares. Doma je nadaljevala šolanje, a imela pri tem nemalo težav zaradi jezika. Zdaj se uspešno bliža poklicu gastronomsko-turističnega tehnika. Ob šoli redno dela prek študentskega servisa, zato ji izkušenj v gostinstvu ne manjka.

Na videz krhka plavolaska rada pogleda za dobrim motorjem. Ljubezen do motorjev ima v krvi, nekoč je bila ponosna lastnica motorja enduro. Če kdo podvomi, brž pokaže fotografijo, na kateri je s svojim konjičkom ovekovečena na vrhu Uršlje gore.

Trenutno nima veliko časa, je namreč mamica dveletnega Erika, zaradi katerega je postala odlična poznavalka najrazličnejših zvrsti risank. Sicer pa rada teče v naravi, posluša glasbo in se znori ob plesu. Morebitni soplesalci, pozor, Dolores je trenutno samska.

Svojo prihodnost vidi v gostinstvu. Nekoč si želi odpreti svojo restavracijo. Njen vstop v Bar je morda ena od ključnih stopnic na poti do teh sanj.

Pojasnilo:

Dolores je Bar zapustila zaradi smrti v družini, zaradi česar je ostala brez varstva za svojega dveletnega sina. Ker gre za nepredviden dogodek in ker s tem niso bila kršena pravila resničnostnega šova, je bila sprejeta odločitev, da Ivica, čeprav sta Dolores in Ivica tekmovali kot ena tekmovalka, lahko ostane v Baru in se kot enakovredna tekmovalka preostalim barovcem bori za glavno nagrado.

Ne spreglejte