Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2023,
9.50

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

nominacije oskarji igralka Andrea Riseborough

Sreda, 1. 2. 2023, 9.50

1 leto, 2 meseca

Igralka Andrea Riseborough lahko obdrži nominacijo za oskarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Andrea Riseborough | Njena zapletena vloga matere samohranilke alkoholičarke v filmu To Leslie je bila deležna odobravanja kritikov, vendar je nizkoproračunska neodvisna drama režiserja Michaela Morrisa dosegla le malo gledalcev in članov akademije. | Foto Guliverimage

Njena zapletena vloga matere samohranilke alkoholičarke v filmu To Leslie je bila deležna odobravanja kritikov, vendar je nizkoproračunska neodvisna drama režiserja Michaela Morrisa dosegla le malo gledalcev in članov akademije.

Foto: Guliverimage

Igralka Andrea Riseborough po odločitvi ameriške filmske akademije lahko obdrži nominacijo za oskarja. Združenje v Los Angeles je v torek sporočilo, da njene nominacije za najboljšo igralko za film To Leslie ne bo umaknilo. Igralka je bila prejšnji teden po kampanji na družbenih medijih nepričakovano nominirana za vlogo v manj znanem filmu.

Incident ni povzročil umika nominacije, je v torkovi izjavi zapisal izvršni direktor oskarjevske akademije Bill Kramer. A nekatere oglaševalske taktike so sprožile pomisleke. Akademija si namreč prizadeva za "pošten in etičen" proces podeljevanja nagrad, ki temelji na zaslugah filmskih ustvarjalcev. Smernice bi bilo treba dodatno pregledati, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

41-letna britanska igralka se za oskarja v glavni igralski kategoriji poteguje skupaj s Cate Blanchett iz filma Tar, Michelle Yeoh iz filma Vse povsod naenkrat, Ano de Armas iz Blondinke in Michelle Williams iz Fabelmanovih.

Michael Jackson
Trendi V biografskem filmu bo Michaela Jacksona upodobil njegov nečak

Njena vloga v filmu deležna odobravanja kritikov

Njena zapletena vloga matere samohranilke alkoholičarke v filmu To Leslie je bila deležna odobravanja kritikov, vendar je nizkoproračunska neodvisna drama režiserja Michaela Morrisa dosegla le malo gledalcev in članov akademije. To se je spremenilo šele, ko so njeni ugledni kolegi, vključno z Gwyneth Paltrow, Amy Adams, Kate Winslet, Susan Sarandon in Edwardom Nortonom, zagovarjali igralko na družbenih medijih ali na dogodkih. To dejanje je pri nekaterih sprožilo kritike in pomisleke o mogočih kršitvah smernic akademije.

Letošnja 95. podelitev oskarjev v Hollywoodu bo 12. marca. Favorit z 11 nominacijami je znanstvenofantastična komedija Vse povsod naenkrat. S po devetimi nominacijami ji sledita irska črna komedija Duše otoka in nemška protivojna drama Na zahodu nič novega.

Joker Out
Trendi Na Evroviziji ne moremo računati na glasove Hrvatov in Srbov
Ne spreglejte