SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Česa niste vedeli o seriji Razočarane gospodinje

2

termometer

Bogate in razočarane gospodinje iz Ulice glicinij že sedem let navdušujejo gledalce po vsem svetu. Preberite si nekaj zanimivosti o seriji Razočarane gospodinje.

1. Avtor in izvršni producent serije Marc Cherry je inspiracijo zanjo dobil od svoje matere, ki je obdobje vzgajanja svojih dveh sinov označila za najtežje in polno razočaranj. 2. Cherry je najprej ustvaril humoristično zgodbo o gospodinjah, ki pa so jo ameriške nacionalne televizije zavrnile. Šele, ko jo je predelal v bolj prefinjeno in mračno različico je zanimanje zanjo pokazala televizijska hiša ABC. 3. Marc Cherry je vztrajal pri tem, da se vsi igralci udeležijo avdicije in da nihče ne bo izbran na podlagi svoje slave. Avdicije so se udeležile tudi Calista Flockhart, Heather Locklear, Mary-Louise Parker, Courtney Cox, Sharon Lawrence, Jeri Ryan in Michelle Rodriguez, vendar nobena od njih ni dobila vloge. 4. Vsaka enourna epizoda se snema osem dni, od tega pet dni v Universal studiih v Los Angelesu in tri dni zunaj.

5. Teri Hatcher si je med snemanjem prizora, kjer pade na poročno torto, zlomila dve rebri. Kljub temu je nadaljevala s snemanje. 6. Med snemanjem pete sezone je zdravnik Marcii Cross prepovedal kakršenkoli fizičen napor in ji prepisal strogo mirovanje v postelji. Tako je celotna snemalna ekipa prišla k Marcii domov, kjer so posneli nekaj prizorov v njeni postelji in kopalnici, ki so ju preoblikovali, da sta bili videti kot Breejini. 7. Nicolette Sheridan, ki je upodobila Edie, toži Cherryja, ker je ukinil njen lik v seriji in zahteva odškodnino za 20 milijonov dolarjev. 8. V posebni epizodi zaigra tudi velika oboževalka Razočaranih gospodinj Oprah Winfrey. Omenjen 15 minutni del je Oprah prikazala tudi v svoji pogovorni oddaji. 9. Serija je prvo nagrado dobila še preden so posneli prvo sezono do konca. Nagrado za najboljšo igro v seriji so igralci in avtor leta 2004 prejeli od združenja igralcev, do danes pa so prejeli tri zlate globuse, štiri emmyje in mnogo drugih manjših nagrad.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin