Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 12. 2020,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Petrol

Natisni članek

advertorial Petrol energenti kurilna sezona

Ponedeljek, 21. 12. 2020, 7.00

2 meseca, 2 tedna

Ste vedeli? Zemlja, zrak in sonce vam lahko pomagajo do cenejše kurilne sezone.

Vsebino omogoča Petrol
Petrol, kurilna sezona

Kako? S pomočjo toplotne črpalke in sončne elektrarne, ki vam omogočata, da prihranite pri stroških električne energije in ogrevanja vašega doma.

Izkoristite moč naravnih virov, ki vas obdajajo. V mrzlih zimskih dneh se ogrejte s toplotno črpalko – ta za delovanje uporablja zrak, zemljo ali vodo –, električno energijo zanjo pa pridobivate z lastno sončno elektrarno. To bo napajala moč sončnih žarkov.

Petrol, kurilna sezona | Foto:

Toplotna črpalka za nižje stroške ogrevanja

Naj jo poganja sončna elektrarna ali ne, toplotna črpalka je zagotovo učinkovit ter do denarnice prijazen vir ogrevanja prostorov in sanitarne vode.

Kako ne bi bila, saj številke kažejo, da lahko z njo stroške ogrevanja znižate tudi za 60 odstotkov.

Toplotne črpalke namreč delujejo na podlagi izkoriščanja toplote, ki je že vse okoli nas, in to pretvarjajo v energijo za ogrevanje naših domov. Ugoden bo tudi njen nakup – za namestitev do okolja prijazne ogrevalne toplotne črpalke lahko namreč pridobite nepovratno finančno spodbudo Eko sklada.

Do nje vam pomagajo pri Petrolu, kjer za vas ob nakupu izpolnijo vseh več kot 20 strani vloge za Eko sklad in še olajšajo vaš nakup, saj vam ponujajo ugodno Petrol financiranje, brez obresti, do pet let.

Petrol, kurilna sezona | Foto:

Kaj pa sončna elektrarna?

Piko na i pa bo vaši ogrevalni črpalki postavila lastna sončna elektrarna, saj bo z njo strošek delovanja toplotne črpalke še nižji.

S sončno elektrarno namreč pridobite lasten vir električne energije – in čeprav se zdi investicija vanjo na prvi pogled visoka, boste v tridesetih letih, kolikor znaša življenjska doba sončne elektrarne, lahko prihranili tudi več tisoč evrov.

Nakup sončne elektrarne bo lažji, če izberete pravega ponudnika.

Tako lahko pri Petrolu že v sedmih letih z brezobrestnim financiranjem brez pologa odplačate celotno investicijo, nato pa na mesec plačujete le še stroške obračunske moči ter prispevka OVE in SPTE. V času Petrol financiranja vam v podjetju ponujajo še zavarovanje, nadzor delovanja sistema in vzdrževanje vaše sončne elektrarne.

Še več, vaša rešitev bo izdelana na ključ. Petrolovi strokovnjaki vam bodo pomagali z energetskim svetovanjem, na podlagi katerega boste lahko izbrali rešitev, ki bo prilagojena vašemu načinu bivanja in vašim potrebam. Ogledali si bodo in izmerili vaš objekt, pripravili ponudbo, pridobili in uredili potrebna soglasja, v primeru nakupa sončne elektrarne pa tudi uredili vso potrebno dokumentacijo elektrodistribucije.

In tudi tu se lahko odločite za nepovratno pomoč, ki vam jo ponuja Eko sklad in ki bo ceno nakupa še znižala. Na pomoč vam spet priskočijo pri Petrolu.

Za dom s pravo energijo se odločite za sončno elektrarno in toplotno črpalko

Petrol, kurilna sezona | Foto:  

Ne spreglejte