Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2022,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

recikliranje okolje les vrtalnik orodje PR članek

Torek, 22. 11. 2022, 7.00

1 leto, 5 mesecev

Najboljše orodje za obdelavo lesa. Preveri!

Oglasno sporočilo

Les je naraven material, ki ob razpadanju ne onesnažuje okolja, ampak mu le koristi. Ker pa je idealen material za recikliranje in ponovno uporabo, je to edini material z negativnim ogljičnim odtisom in tak, ki traja praktično vse življenje.

najboljse orodje za obdelavo lesa | Foto:

Z vedno večjo priljubljenostjo lesa je tudi njegova obdelava vedno bolj priljubljena med domačimi mojstri, umetniki in mizarji, ki si želijo izdelati unikatne izdelke iz lesa.

Med najpogostejšimi postopki obdelave lesa uvrščamo žaganje, skobljanje, vrtanje, rezkanje, brušenje in žebljanje, za kar pa so potrebna primerna in kakovostna orodja. Z njimi je obdelava lesa natančna in učinkovita.

Glede na to, kako je končni izdelek izdelan, ločimo:

  • strojno obdelavo lesa, ki je namenjena množični proizvodnji izdelkov, zato se uporabljajo zmogljivejši stroji in večje proizvodnje linije;
  • ročno obdelavo lesa, pri kateri se uporabljajo ročna električna orodja in kjer je vsak izdelek na nek način unikaten.

Les kot trajnostni material

Glede splošnih značilnosti lesa lahko rečemo, da je lahek, vendar močan in izjemno trpežen. Uvrščamo ga med trajnostne materiale, čeprav je njegovo trajanje odvisno od mnogih dejavnikov, kot so na primer vrsta lesa, lokacija izdelka (notranjost ali zunanje okolje) in obdelava, ki je bila zanj uporabljena.

les orodje za obdelavo lesa | Foto: In v današnjem času, ko je okoljski vidik vedno bolj pomemben, postaja čedalje bolj priljubljen material za gradnjo hiš, izdelavo pohištva in še za mnogo drugega. Pri tem pa je seveda treba uporabiti ustrezne postopke obdelave lesa.

Perles – trajnost in inovativnost na enem mestu

Podobno, kot je les trajnostni material, tudi podjetje Perles s svojimi orodji sledi najnovejšim trendom na področju trajnostne naravnanosti. Uporabniki poznajo njihova orodja predvsem po izjemno močnih motorjih z nadpovprečnim izkoristkom, ergonomiji in izjemni vzdržljivosti ter dolgi življenjski dobi.

les kot trajnostni material | Foto:

V središče svojega delovanja postavlja inovativne tehnološke rešitve, med katerimi je zagotovo edinstvena platforma za rezervne dele. Ta je namenjena podaljševanju življenjske dobe ročnih orodij, s tem pa v veliki meri zmanjšamo negativni vpliv na okolje in prispevamo k ohranjanju naravnih virov.

V Perlesovi spletni trgovini rezervnih delov boste našli več kot dva tisoč rezervnih delov, ki so razdeljeni v kategorijo originalnih delov in v kategorijo rezervnih delov za orodja izven izdelave.

Klik na izbrani model orodja vas pripelje do interaktivnega naročanja, kjer lahko na podlagi skice orodja in posameznih delov, ki so oštevilčeni, naročite določen rezervni del. S tem si olajšate nakup, hkrati pa omogočite svojemu orodju, da vam bo še dolgo služilo.

Orodja za obdelavo lesa za dvig vaše produktivnosti

Minili so časi, ko je bila obdelava lesa težka in zamudna. Ker so orodja na tem področju doživela izjemen razvoj, je delo z lesom postalo pravi užitek. Res pa je, da je za to treba izbrati pravo orodje, kar pa je v današnji pestri ponudbi pogosto zelo težko.

Z gotovostjo pa lahko trdimo, da so Perlesovi stroji za obdelavo lesa skrbno načrtovani  z enim samim ciljem: da lahko vsak uporabnik delo opravi učinkovito, natančno in uspešno ter predvsem bistveno hitreje in z manj truda kot kdajkoli prej.

vrtalnik orodja za obdelavo lesa perles | Foto:

Njihova ponudba orodja za obdelavo lesa je tako pestra, da boste z njihovo pomočjo postali že pravi mojster v izdelavi unikatnih lesenih izdelkov. V ta namen so vam na voljo:

  • krožne žage, ki jih uporabite za razrez lesa;
  • nadrezkarji, s katerimi lahko natančno vrežete utore, izdelate spoje in izrežete tečaje;
  • kotne brusilnike in kotne polirnike, s katerimi lahko natančno zbrusite leseno površino;
  • vrtalniki, ki vam služijo za hitro in enostavno vrtanje lukenj vseh velikosti.

Perles SRE4-713, okolju prijazen in zmogljiv vrtalnik

Vrtalniki Perles slovijo po svoji kakovosti in dolgi življenjski dobi, zato ni nič presenetljivega, da jih uporabljajo največji umetniki obdelave lesa, kjer je natančnost ključnega pomena. Poleg tega jih odlikujejo ergonomska oblika, trpežnost ohišja, velika hitrost vrtenja in vsestranska uporabnost.

V kategoriji vrtalnikov naj izpostavimo model vrtalnika SRE4 713, ki navdušuje na eni strani s svojo malo in kompaktno obliko, na drugi strani pa s svojo izjemno zmogljivostjo in večjo močjo motorja. Njegova mala teža vam omogoča enostavno rokovanje, zato je delo z njim še večji užitek.

stroji za obdelavo lesa | Foto:

Optimalno krmiljenje hitrosti vrtenja omogoča elektronsko stikalo s stopenjskim zobnikom, ki vam dovoljuje tudi obratno vrtenje. Zaradi tega je vrtalnik SRE4 713 vsestransko uporaben v gradbeništvu, mizarstvu in pri napeljevanju vodovodnih instalacij. Podobno kot vsa druga orodja Perles je tudi ta vrtalnik okolju prijazen in se ponaša z izjemno dolgo življenjsko dobo.

Za vsakim kakovostnim orodjem stoji dobra ekipa!

Dejstvo pa je, da je za nastanek novih idej potrebna tudi dobra ekipa, ki s skupnimi močni, sposobnostmi, znanjem in vztrajnostjo doseže cilj in ljudem ponuja kakovostna orodja. Perles to zagotovo je!

Naročnik oglasnega sporočila je ATech d.o.o.

Ne spreglejte