SiolNET. Trendi Dom
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Knjižne police za vsak dom

3

termometer

Police sodijo v vsak dom in vsak prostor. Niso le praktične, z njimi lahko popestrimo in okrasimo marsikateri kotiček stanovanja.

Učinek v prostoru. Arhitektka Ana Kosi in Igor Hočevar iz salona notranje opreme Elementare pravita, da police ne sodijo le v dnevno sobo, z njimi lahko poživimo tudi kuhinjo, jedilnico, otroško sobo in celo dolgočasne in brezosebne hodnike.

Police prostore naredijo bolj osebne, na njih pa poleg knjig lahko postavimo spominke, kipce, najljubšo posodo, vaze, fotografije in slike …. Ti elementi bodo razbili in poživili kompozicijo na policah, delovali pa bodo tudi kot razstavni prostor izbranih spominov.

Kako izbrati police? - Police so lahko velika shranjevalna ali razstavljalna površina, ki zapolnjuje celotno steno. Priporočljivo je, da so oblikovno preproste, poživi naj jih njihova vsebina, pravita strokovnjaka za opremljanje notranjih prostorov. Prav tako se je smiselno odločiti za modularni sistem. Z njim lahko gradimo poljubno velikost končne kompozicije. - Lahko delujejo kot zanimiva in razgibana predelna stena v prostoru. Z zapolnitvijo polic pa lahko sami reguliramo transparentnost tega elementa in s tem odmerjamo raven ločenosti prostora. - Police so lahko tudi samo dekorativen element prostora. Oblikovno reprezentativni kosi naj bodo manjši in ne prekomerno naloženi, še svetuje arhitektka. - Izbiro navadno pogojuje tudi stena, na katero so police prislonjene. Če je stena dovolj trdna, jih lahko montiramo konzolno. V nasprotnem primeru se je treba odločiti za samostoječe sisteme.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin