Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 3. 2014,
13.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 20. 3. 2014, 13.13

8 let, 5 mesecev

Klop kot iz preteklosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Klop iz linije sedežnega pohištva Nub. Narejena iz naravne lesene konstrukcije s podpisom znane oblikovalke Patricie Urquiole.

Kolekcijo Nub sestavljajo počivalnik, jedilni stoli in klop.Za Andreu World jo je zasnovala znana oblikovalka Patricia Urquiola.

Tako kot drugi kosi pohištva iz linije Nub je tudi klop narejena iz naravne lesene konstrukcije v več barvnih kombinacijah in z različnim oblazinjenjem. Gre za rezultat sofisticiranega, posodobljenega mizarskega procesa, bistven element oblikovanja pa je način, kako se palice v višini ledvenega predela razširijo v hrbtni naslon.

Ustvarjalka za to linijo pohištva pravi, da gre za emotivne izdelke, trenutke iz njenega spomina, ki sežejo v njeno otroštvo. V čas, ko se je igrala s kleklji, medtem ko je njena babica klekljala. Majhne lesene palice je oblikovalka spremenila in preoblikovala, s tem pa si zagotovila podlago za iskanje zaporednih tipologij. Za svoje delo pravi, da je vanj vedno vključevala načine in elemente domačega in zasebnega ter utrinke preteklih življenj.

In res, za klop iz kolekcije Nub se zdi, da brez dvoma pripada zasebnim prostorom, priklicuje pretekla obdobja in mehča robove urbanega življenja. V prostoru si tako zadržano jemlje svoj prostor, pa vendar se vanj umešča karakterno.

Ne spreglejte