SiolNET. Trendi Dom
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kitajski milijarder svoje podjetje vodi iz vesoljske ladje za 140 milijonov evrov

4

termometer

 | Foto:
Kitajski milijarder je porabil 140 milijonov evrov in šest let svojega življenja, da je zgradil upravno stavbo svojega podjetja po vzoru vesoljskega plovila Enterprise iz Zvezdnih stez.

Dejian Liu, 43-letni lastnik podjetja NetDragon Websoft, ki se ukvarja s spletnimi igricami in mobilnimi aplikacijami, je v kitajski provinci Fujian postavil stavbo, ki ji ni para. Zgradba, v katero je preselil sedež svojega podjetja, je namreč replika vesoljskega plovila Enterprise, znamenitega prevoznega sredstva iz televizijskih serij in filmov Zvezdne steze.

Po pisanju spletne strani Mashable to ni še ena kitajska kopija - milijarder je namreč kot prvi na svetu od televizijske mreže CBS, ki je lastnica avtorskih pravic za Zvezdne steze, dobil dovoljenje, da pri projektiranju stavbe uporabi dizajn vesoljske ladje Enterprise.

Edinstvena poslovna zgradba je velika za tri nogometna igrišča, milijarderjeva obsedenost z Zvezdnimi stezami pa se ni ustavila samo pri zunanjem dizajnu, saj so vsa notranja vrata drsna in avtomatska kot na pravi ladji Enterprise, v stavbi pa so tudi tobogani, po katerih se lahko zaposleni spuščajo iz tretjega v prvo nadstropje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin