Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2011,
11.45

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 8. 4. 2011, 11.45

8 let, 2 meseca

Na kraljevem poročnem sprejemu od Abbe do hip hopa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kate Midleton in princ William se ne strinjata povsem glede izbire glasbe na poročnem sprejemu, večerji in zabavi.

Kate navija za Abbo, princu Williamu pa naj bi bila bolj všeč glasba osemdesetih, kot so Culture Club, Spandau Ballet in Duran Duran, ter britanski hiphoper Dizzee Rascal. Čeprav se mladoporočenca zavedata, da bo tako izbira glasbe kot tudi vsak gib na njuni poroki pod drobnogledom svetovne javnosti, sta uspela doseči, da bo poporočno slavje izključno za družino in najožje prijatelje, kjer se bosta lahko sprostila ob njima najljubši glasbi in se menda celo preoblekla v povsem neformalna oblačila.

Kate si je zaželela Dancing Queen

Za glasbo na poročnem sprejemu naj bi poskrbel ženinov brat princ Harry, ki je za to priložnost vlogo DJ-a zaupal svojemu dobremu prijatelju Guyu Pellyju, ki zagotavlja dobro zabavo po največjih britanskih klubih. DJ naj bi že prejel seznam glasbenih želja in znano je, da je na seznamu brez dvoma Abbina uspešnica Dancing Queen.

Obred na albumu

Glasba, ki bo igrala na težko pričakovani kraljevi poroki, bo prvič v zgodovini izšla na več nosilcih zvoka. Glasba, ob kateri bosta mladoporočenca Kate in William stopila v zakon, bo tako izšla na CD-ju, vinilni plošči, mogoče si jo bo pretočiti s spleta, izšla pa bo celo na kasetah, tako da bo res dostopna prav vsem oboževalcem kraljeve družine.

Pravzaprav bo posnet ves obred v katedrali Westminster Abbey, ki naj bi v digitalni obliki izšel v rekordnem času po poroki. Isti album naj bi se na vseh mogočih nosilcih zvoka v trgovinah Združenega kraljestva in po svetu znašel že 5. maja.

Orkestri, ki so potrdili svoj nastop na kraljevi poroki, so The Choir of Westminster Abbey, The Chapel Royal Choir, The London Chamber Orchestra in The Fanfare Team. Pevskemu zboru, ki bo glasbeno spremljal poročni obred, bo dirigiral priznani James O'Donnell, spremljal pa ga bo The London Chamber Orchestra.

Na albumu se bodo tako poleg glasbe znašla še cerkvena berila, oboževalci bodo lahko podoživljali poročne zaobljube in obred v celoti.

Za produkcijo "poročnega albuma" bo poskrbela priznana producentka Anna Barry, ki je v svoji 25-letni karieri sodelovala le z največjimi glasbeniki in orkestri. Barryjeva je o vlogi, ki so ji jo zaupali, povedala: "To je res velika čast in neverjetna odgovornost. Poroka veliko pomeni milijonom ljudem po svetu. Ujeti moramo prav vsak ton in prav vsak šum na poroki, posnetki pa morajo biti pripravljeni pravzaprav takoj po obredu."

Pri založbi Decca Records, ki bo album izdala, so povedali: "To bo prvi uradni album kraljeve poroke, ki bo ujel košček zgodovine za nove generacije. Zahvaljujoč moderni tehnologiji, pa bo album v digitalni obliki na voljo pravzaprav v nekaj trenutkih po koncu zgodovinskega obreda."

Ne spreglejte