Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 7. 2013,
9.17

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

razprodaje nakupovanje

Ponedeljek, 8. 7. 2013, 9.17

3 leta, 3 mesece

Poletne razprodaje so tu! Pa kupci? (FOTO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Uradno se je začela poletna sezonska razprodaja tekstila in obutve. In kakšno je ponedeljkovo nakupovalno vzdušje pri nas?

Čeprav sezonske razprodaje zadnja leta niso več, kar so bile nekoč, in zaradi sprotnih popustov in praznih denarnic nismo več priča nakupovalnim mrzlicam, kjer se kupci skorajda stepejo za zadnje ugodne kose oblačil in obutve, pa ima beseda razprodaja za vsakega pravega zapravljivca, ali raje zapravljivko, še vedno nek prizvok skušnjave, ki bi jo bilo skoraj škoda ignorirati.

Kakšno je nakupovalno vzdušje na prvi dan razprodaj, smo preverili na zaradi gradbenih del prašni ljubljanski Čopovi ulici, kjer pa smo našli več delavcev, ki polagajo tlakovce, kot pa kupcev s polnimi vrečkami.

Trgovci prvo razprodajno ponedeljkovo dopoldne sicer opažajo nekoliko povečan obisk, vendar pa takšnega kot pred leti že dlje časa niso videli. Glavni razlog naj bi bile ravno sprotne akcije, ki jih imajo v večini nizkocenovnih priljubljenih verig, zaradi katerih razprodajne cene sploh niso tako nizke, saj so jih "zbili" že pred uradnim začetkom razprodaj. Potrošniki se vedejo bolj premišljeno in racionalno ter kupujejo tisto, kar res potrebujejo, kljub temu pa se ravno na razprodajah še vedno pogosto zgodi, da kupimo kaj povsem neuporabnega, zgolj zato, ker je bilo tako "ugodno".

Na razprodaje po prestižne kose Nekoliko drugačna pa je zgodba v galeriji v središču mesta, kjer nove lastnike čakajo kosi prestižnejših znamk, saj je tam razlika v ceni občutnejša. "Večino stvari sem imela že nekaj časa ugledanih, pa sem raje počakala na razprodaje, saj je razlika v ceni pri takšnih številkah kar očitna," nam je zaupala ena od kupovalk, podobno pa pravijo tudi prodajalke, ki so že včeraj opazile veliko strank, ki so odkrito priznale, da si le ogledujejo teren in bodo po svoj plen prišle danes. "Ko sem zjutraj prišla v službo, je nekaj najbolj zagnanih celo čakalo pred vrati, da so si zagotovili svojo konfekcijsko številko," je povedala ena od prodajalk, ki pravi, da obisk ponavadi usahne v času kosila, po četrti, ko večina konča službo, pa imajo spet polne roke dela.

Med brskanjem po kreacijah znanih imen smo opazili tudi Danico Lovenjak, ki si je privoščila dva para čevljev, saj so naprodaj tudi po polovični ceni, sicer pa pravi, da še vedno rada zaide na razprodaje, pa čeprav več niso to, kar so nekoč bile. "Razprodaje je še vseeno treba izkoristiti, pri dražjih kosih se res pozna razlika v ceni, v kakšne nizkocenovne trgovine nimam namena iti, ker takšne stvari ponavadi kupiš, ko jih pač potrebuješ, ker jih pozneje nimajo več, v teh dražjih pa si lahko privoščiš čakanje na popuste."

Ne spreglejte