Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 9. 2013,
16.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

šport poraz

Sreda, 11. 9. 2013, 16.52

8 let

Kaj storiti, ko vaše najljubše športno moštvo izgublja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Naj bo košarka, nogomet ali kaj drugega, strastnim športnim navdušencem je težko gledati tekmo in ne izgubljati živcev, medtem ko njihovo najljubše moštvo izgublja. Ali lahko poraz prenašajo drugače?

Če ste med tistimi, ki vam zaradi bližajočega se poraza vaše ekipe grozi infarkt, vam ponujamo nekaj nasvetov, kako preživeti tekmo, ne da bi vas bilo konec.

Razmišljajte pozitivno To je lahko reči, a težje storiti, ko izgublja vaša najljubša ekipa, pa vendar se morate spomniti, da zaradi tega ne bo konec sveta, tudi če trenutno ne mislite tako. Poraz gor ali dol, to je vaše najljubše moštvo in ne glede na to, kolikokrat fantje (ali dekleta) izgubijo, so še vedno vaši.

V družbi je lažje Tako kot so zmage slajše, če jih lahko proslavite s prijatelji, tako je poraz lažje prenesti, če niste sami. Prijatelji vas bodo razumeli, vam prisluhnili in vas potolažili, ko bo šlo za nohte, z največjim veseljem preklinjali sodnike in na koncu, ko bo poraz najbolj bolel, sklenili, da je vse prirejeno in da gre samo za denar, zato "naši" niso nič krivi. Razen če zmagajo, potem gredo vse zasluge njim.

Vrnitev v preteklost Medtem ko se razburjate in obupujete nad slabo igro svoje sanjske ekipe, si v spomin prikličite lepe trenutke v življenju – trenutke, ko je vaša ekipa še zmagovala in briljirala na vseh ravneh, na trenutke, ko ste bili nanjo ponosni kot na družino in ste hoteli vratarju prepisati polovico svojega premoženja. Nostalgija vedno pride prav, ko je športna sedanjost prekruta.

Vprašajte stroko Če ne razumete, zakaj vaše moštvo kar naprej izgublja, je morda čas, da povprašate stroko. Radijske in televizijske športne oddaje so odličen poligon za izražanje svojih mnenj in za vprašanja, ki potrebujejo odgovore, na internetnih forumih pa lahko načenjate tudi daljše debate. Vprašanje, ki ostane, je le, ali boste tudi po vsem tem znali sprejeti poraz.

Ne spreglejte