Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2013,
13.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

bonton hotel

Četrtek, 20. 6. 2013, 13.19

8 let

Da ne boste poredni hotelski gosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav se hoteli trudijo izpolniti vsako željo svojih gostov, to ne pomeni, da se lahko do osebja obnašate, kot da so vaši sužnji.

Tisti, ki se želijo na dopustu spočiti tudi od vsakodnevnih opravkov, kot sta kuhanje in pospravljanje, se seveda najraje odločijo za počitnice v hotelu. Tam pač ni treba razmišljati skoraj o ničemer drugem kot o počitku. Za vse drugo poskrbi hotelsko osebje.

Res je, da je njihova naloga, da gostom ugodijo. A gostoljubja nikar ne izkoriščajte – prijaznost naj gre v obe smeri. Če boste s hotelskimi uslužbenci vzpostavili dobre odnose, bodo tudi vaše počitnice veliko prijetnejše. Prijazni in dobrovoljni gosti so zagotovo deležni boljše oskrbe kot tečnobe. Kdo ve, morda vam bodo ob naslednjem obisku brezplačno dodelili boljšo sobo z lepšim razgledom.

Prosim in hvala Dve besedici, ki naredita ogromno razliko. Če boste do osebja vljudni in ti dve besedi pri svojih željah ali zahtevah dosledno uporabljali, bodo tudi oni veliko bolj uslužni. Morda ob prihodu niste zadovoljni s svojo sobo? Če boste za drugo zaprosili vljudno, imate veliko več možnosti za uspeh. In ne pozabite se zanjo tudi zahvaliti.

Brzdajte svoje zahteve Seveda ni nič narobe s tem, da prosite za dodaten vzglavnik ali sporočite, da umivalnik v kopalnici pušča. A dajte osebju dovolj časa, da zadevo uredi. Vseh težav ni možno popraviti tukaj in zdaj.

Poskrbite za red Seveda so v hotelu sobarice plačane za to, da čistijo in pospravljajo. A vendarle vam ni treba smeti puščati povsod po sobi – zanje obstajajo koši. Enako velja za oblačila. Ne le da bodo zmečkana, če jih boste pustili ležati na tleh … ali vam res ni neprijetno ob misli, da morajo vaše umazano spodnje perilo pobirati neznanci?

Vsak dan sveže brisače? Danes je v večini hotelov v kopalnicah obešeno obvestilo, kje pustiti brisače, če želite, da vam jih zamenjajo. Običajno je tako, da jih pustite na tleh, če želite nove, če pa jih nameravate znova uporabiti, jih obesite na zanje namenjeno stojalo. Obnašajte se racionalno (in ekološko): po eni uporabi jih verjetno še ni treba oprati, kajne?

Pustošenje po zajtrkovalnici Ob pogledu na bogato ponudbo samopostrežnega bifeja za zajtrk se je težko zadržati. Vendarle poskusite najti mero pri nalaganju krožnikov s siri, mesninami, sadjem, jogurti, pecivom in drugimi dobrotami. Če ne drugega, se po tako obilnem zajtrku ne boste mogli niti premakniti. Pa še to – nikakor ne poskušajte v torbico ali žepe stlačiti še kakšne žemlje in paštete "za pozneje".

Napitnine? Preverite, kako je s puščanjem napitnin v hotelu oziroma državi, v katero potujete. Ponekod so namreč napitnine pričakovane, drugje celo nezaželene. Vsekakor pa kakšen drobiž stisnite v roko tistim uslužbencem, ki so se za vas še posebej potrudili.

Ne spreglejte