Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 2. 2018,
6.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Natisni članek

snežni park Pjongčang 2018

Ponedeljek, 12. 2. 2018, 6.10

6 let, 7 mesecev

OI Pjongčang, deskanje, snežni park (Ž):

Američanka Andersonova v močnem vetru zlata v snežnem parku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
Jamie Anderson | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Američanka Jamie Anderson je ponovno olimpijska zmagovalka deskarske preizkušnje v snežnem parku, ki je potekala v skrajnih vremenskih razmerah. Srebro je osvojila Kanadčanka Laurie Blouin, bron pa Finka Enni Rukajavi.

Tekmovalke so morale na progo v hudem vetru in mrazu, zato so preizkušnjo zaznamovali številni padci in ponesrečene izvedbe skokov oziroma elementov. Namesto kvalifikacij in dveh voženj so organizatorji tekmovanje skrajšali na dve finalni vožnji.

Andersonova, ki je zmagala že v Sočiju pred štirimi leti, je bila ena redkih tekmovalk, ki je prvo vožnjo opravila brez večjih napak in zanjo prejela 83,00 točke.

Andersonova je podaljšala svojo olimpijsko vladavino. Zmagala je tudi pred štirimi leti v Sočiju. | Foto: Getty Images Andersonova je podaljšala svojo olimpijsko vladavino. Zmagala je tudi pred štirimi leti v Sočiju. Foto: Getty Images

V drugi vožnji nobena tekmovalka ni izboljšala njenega rezultata - svetovna prvakinja Blouinova je dobila 76,33 točke, Rukajavijeva, ki je bila v Sočiju srebrna, pa 75,38, tako da se je Američanka drugič po progi spustila že kot olimpijska prvakinja.

 
Deskanje na snegu, snežni park, ženske:

ZLATO: Jamie Anderson (ZDA)
SREBRO: Laurie Blouin (Kan)
BRON: Enni Rukajarvi (Fin)
Ne spreglejte