Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2008,
12.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 2. 3. 2008, 12.51

8 let

Zmaga za Norveško, Slovenci šesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V korejskem Pjongčangu so si na tekmi biatlonskih mešanih štafet zmago za svetovni pokal priborili Norvežani.

Slednji so v postavi Ann Kristin Flatland, Solveig Rogstad, Hans Martin Gjedrem in Alexander Os prehiteli Italijane na drugem in Francoze na tretjem mestu. Slovenci Teja Gregorin, Dijana Ravnikar, Peter Dokl in Klemen Bauer so bili šesti.

Še zadnje dejanje biatlonskih tekem na prizorišču prihodnjega svetovnega prvenstva je Slovencem prineslo odmeven rezultat: v tekmi mešanih štafet je postava Dijana Ravnikar, Teja Gregorin, Peter Dokl in Klemen Bauer zasedla šesto mesto (0+10). Slovenskim biatloncem se je obetala še višja uvrstitev, na koncu pa so se na prvih treh mestih zvrstili Norvežani (2+7), Italijani (0+10) in Francozi (0+8).

Dober nastop deklet

Prva je stopila v smučino Ravnikarjeva in svoje delo opravila z odliko. Pri prvem streljanju leže je popravljala le enkrat, drugič stoje pa je le še potrdila sloves ene najhitrejših strelk v svetovnem pokalu, ko je bliskovito podrla vseh pet tarč in se povzpela na prvo mesto, nato pa v teku nekoliko popustila in Gregorinovi predala kot tretja. Gregorinova je bila danes strelsko manj razpoložena - pri streljanju leže je uporabila dva dodatna naboja, pri streljanju stoje pa tri, a na progi je bila zelo hitra, tako da ji je uspelo ubraniti tretje mesto.

Dokl je pri streljanju leže popravljal le enkrat, stoje opravil brez napake, tekaško se je tudi povsem solidno kosal s sotekmovalci. Nazadoval je le za dve mesti in tako pred nastopom Bauerja ekipo ohranil v tekmi za vrh. Bauer je pri prvem streljanju leže uporabil le en dodatni naboj, na zadnji strelski postanek prispel kot četrti, a razlike med prvimi petimi tekmovalci so bile zelo majhne. Prve štiri strele je ustrelil in zadel hitro, če bi v polno zadel še zadnjo tarčo, bi strelišče zapustil kot prvi. A zadnji strel je zgrešil tarčo, dodatna naboja sta Bauerja potisnila na četrto mesto, ciljno črto pa je prečkal kot šesti.

Velepec: Šesto mesto je odličen dosežek

"Ena najbolj razburljivih štafet v zgodovini, s čimer so se strinjali tudi drugi trenerski kolegi. Čeprav se nam je obetal boj za sam vrh, če bi zgrešili kak strel manj, je tudi šesto mesto odličen dosežek. Dokl in Bauer sta opravila, kot se je od njiju pričakovalo, morda smo le malo popustili v zaključku, vendar moramo vedeti, da smo se kosali z zelo dobrimi reprezentancami," je dejal trener Uroš Velepec, Tomaš Kos, trener ženske ekipe, pa dodal: "Tekmo lahko ocenim kot en lep nastop celotne ekipe in z njo smo dokazali, da držimo stik s svetovno konkurenco. Na trdi in hitri progi so se zelo izkazali tudi naši serviserji, ki so tekmovalkam in tekmovalcem pripravili odlične smuči. Korejo zapuščamo z lepimi tekmovalnimi spomini."

Tekma ni bila zanimiva le za slovenske ljubitelje biatlona, ampak tudi sicer, saj sta tokrat brez stopničk ostali kar dve biatlonski velesili: Nemčija (2+9) in Rusija (0+10). Nemci so končali šele na osmem mestu, Rusi pa na četrtem.

Biatlonska karavana svetovnega pokala se iz Južne Koreje seli v ruski Hanti Mansijsk (6.-9. marec), sledi pa še finale v norveškem Oslu (13.-16. marec).


Mešane štafete:

1. Norveška 1:13:39,3/2+7 (Ann Kristin Flatland, Solveig Rogstad, Hans Martin Gjedrem, Alexander Os) 2. Italija + 4,1/0+10 (Michela Ponza, Katja Haller, Rene Laurent Vuillermoz, Christian de Lorenzi) 3. Francija 4,2/0+8 (Julie Carraz-Collin, Pauline Macabies, Simon Fourcade, Alexis Boeuf) 4. Rusija 14,3/0+10 5. Poljska 16,8/1+11 6. Slovenija 26,3/0+10 (Dijana Ravnikar, Teja Gregorin, Peter Dokl, Klemen Bauer) ...

Ne spreglejte