Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2008,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 3. 2008, 11.45

8 let

Zmaga za Baillyjevo, Ravnikarjeva 14.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francoska biatlonka Sandrine Bailly (31:29,8/1) je zmagovalka zasledovalne preizkušnje za svetovni pokal v korejskem Pjongčangu.

Od Slovenk je bila najboljša Dijana Ravnikar (+3:00,0/3), ki je zasedla 14. mesto. Teja Gregorin je tekmo končala na 24. mestu (+4:27,0/4), Andreja Mali pa je bila 37. (+5:58,9/4).

Baillyjeva je bila med favoriziranimi tekmovalkami, na progo se je podala kot drugouvrščena iz sprinta, najbolj zanesljiva na strelišču, saj je enkrat zgrešila le na tretjem streljanju in zanesljivo osvojila prvo mesto. Njena edina resna tekmica na 20. preizkušnji sezone je bila do tretjega streljanja Nemka Magdalena Neuner, zmagovalka sprinta, ki pa je na tretjem streljanju morala dvakrat v kazenski krog, na zadnjem pa celo štirikrat in izgubila tudi stopničke. Francozinja je s tretjo letošnjo zmago prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, za njo pa so kar štiri nemške tekmovalke.

Boljše uvrstitve zapravile na zadnjem streljanju

Do razpleta je prišlo prav na zadnjem streljanju, saj je Italijanka Michaela Ponza, tretja iz sprinta, takoj na prvem streljanju morala v kazenski krog, v nadaljevanju pa je bila stoodstotna in izkoristila napake tekmic ter se spet prebila na stopničke za zmagovalce. Podobno je bilo z Ahatovo, ki je dvakrat zavila v kazenski krog po tretjem streljanju, prav v končnici pa izkoristila napake Andreje Henkel in Magdalene Neuner na zadnjem streljanju in stopila na tretjo stopničko. Nemke pa so prvič v sezoni 2007/8 ostale brez. Stoodstotni strelski izkupiček je imela med najboljšimi le Francozinja Marie Laure Brunet, ki pa je v teku še prepočasna za sam vrh, vendar je bila tokrat že četrta.

Slovenske tekmovalke so boljše uvrstitve zapravile na zadnjem streljanju. Ravnikarjeva je zgrešila najprej zadnji strel pri prvem streljanju leže, se kasneje spet zanesljivo prebila med najboljših deset, ko pa je morala dvakrat v kazenski krog tudi po zadnjem streljanju, je nazadovala na 14. mesto. "Tega mi je res žal, zadnjega streljanja namreč," je takoj po tekmi povedala Dijana Ravnikar in dodala: "Poskušam streljati v svojem ritmu in kadar mi uspe, potem je vse v redu, včasih pa ... Sicer pa mi proga ne ustreza, kot sem že povedala pred dnevi in tekaško bi se težko borila za višjo uvrstitev. Od sebe dajem maksimum, pa vseeno kdaj to ni dovolj. Spusti so zelo nevarni in včasih sem vesela, da pridem živa z njih. Smuki mi že sicer delajo težave, tale proga pa res ni po moji volji."

Kos: Dosežki so dokaj dobri

Še kazenski krog več pa je imela Gregorinova, tudi ona je na zadnjem streljanju zgrešila dvakrat, ki pa je v teku vendarle dobila boj zasledovalne skupine in bila 23. Andreja Mali je morala prav po vsakem streljanju v kazenski krog po enkrat. "Naši dosežki na tem zahtevnem prizorišču v Koreji so dokaj dobri in lahko pohvalim svoje tekmovalke. Dolgo potovanje vsekakor ni bilo zaman. Upam, da bodo za svetovno prvenstvo v naslednjem letu še nekoliko prilagodili konfiguracijo prog, ker so zares težke. Vse punce so že utrujene in če nisi sproščen na spustu proti strelišču, se ti tudi tam hitro pojavijo napake. Ob zaključku sezone je težko tudi predvideti nihanja v tekaški formi kot npr. pri Teji in tudi kaj konkretnega ni možno storiti. Čim bolje jo bomo poskušali izpeljati še do konca," pa je slovenske nastope v Aziji komentiral Tomaš Kos.

Biatlonci bodo v nedeljo nastopili še v mešanih štafetah, slovenske barve bodo banili Ravnikarjeva, Gregorinova, Klemen Bauer in Peter Dokl, v prihodnjem tednu pa se biatlonska karavana seli v ruski Hanti Mansijsk.

Ne spreglejte