Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2008,
18.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 9. 1. 2008, 18.51

8 let

Zmaga Nemkam, Slovenke 13.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska ženska štafeta v postavi Dijana Grudiček-Ravnikar, Teja Gregorin, Andreja Mali in Lili Drčar je na tekmi svetovnega pokala v Ruhpoldingu s 5:54,3 minute zaostanka osvojila 13. mesto (1+16).

Na 4x6 km dolgi preizkušnji so še četrtič letos slavile Nemke (3+10) pred Norvežankami (+24,3; 0+9) in Rusinjami (+1:15,9; 1+10). Nemke tudi v Ruhpoldingu niso dovolile presenečenja. A do tega je le malo manjkalo. Svetovne prvakinje se pred številnimi navijači v Ruhpoldingu niso najbolje znašel na strelišču, saj so grešile več kot tekmice in posledično so jih ves čas lovile. Na veliko veselje nemških ljubiteljev biatlona pa je še enkrat do izraza prišla nemška vztrajnost.

Ta je Kathrin Hitzer, Magdaleno Neuner, Sabrino Buchholz in Kati Wilhelm nagradila prav pri zadnjem streljanju. Zadnjima tekmovalkama v norveški in ruski štafeti so se roke zatresle, medtem ko je Wilhelmova tako leže kot stoje zadela vse tarče brez poprav, ob odličnem teku vseh nemških tekmovalk pa je bilo to dovolj za nadaljevanje zmagovalnega niza.

Drčar: Bala sem se tega nastopa

Norvežanke, ki so bile na koncu druge, so v zadnjem krogu zapravile skoraj minuto naskoka pred zasledovalkami, pravi podvig pa so ob Nemkah pokazale tudi Rusinje, ki so začele zelo slabo in bile povsem v ozadju, a nato iz menjave v menjavo pridobivale mesta ter na koncu stopile na najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Zaradi poškodbe Tadeje Brankovič Likozar oslabljene Slovenke, ki v Oberhofu niso nastopile, so tokrat tekmo sklenile bolj ali manj pričakovano. V zadnji predaji je namreč svoj prvenec v svetovnem pokalu doživela šele 17-letna Lili Drčar, tako da že pred tekmo kakšnega presenečenja bržkone ni pričakoval prav nihče. Po prvih dveh predajah in nastopih Dijane Grudiček-Ravnikar in Teje Gregorin so Slovenke še držale šesto mesto, nato pa so le še nazadovale.

"Bala sem se tega nastopa, saj nisem hotela razočarati kolegic iz reprezentance. Še posebej me je bilo strah streljanja, čeprav sem na uradnem treningu dokaj dobro streljala. Zdaj vidim, da ni to noben 'bav bav' in bom z veseljem izkoristila še kakšno priložnost, če mi jo bo namenil trener," je po nastopu povedala Drčarjeva.

Kos: Lili se je dobro znašla

"V Ruhpoldingu so proge speljane po takšni konfiguraciji terena, da si je težko priboriti veliko prednost in štafete so ponavadi razvrščene zelo skupaj. Tudi danes nam Dijana in Teja v ospredju nista mogli priboriti kakšnih rezervnih sekund. Za nas je bilo realno dosegljivo deveto ali deseto mesto, vendar so nas kazenski krog in predolgi časi streljanj nekaterih naših predstavnic odmaknili od tako želene deseterice. Vsekakor moram za prvi nastop pohvaliti Lili Drčar, da se je dobro znašla in tudi na strelišču opravila po pričakovanjih. Nekaj bolečin čuti še Teja Gregorin, vendar upam, da bo do sprinta zares stoodstotno nared," pa je pojasnil trener Tomaš Kos.

V četrtek se bodo v štafeti na 4x7,5 km pomerili še biatlonci.


Rezultati, ženske (4x6 km):

1. Nemčija 1:17:56,0 (3+10) (Kathrin Hitzer, Magdalena Neuner, Sabrina Buchholz, Kati Wilhelm) 2. Norveška + 24,3 (0+9) (Tora Berger, Anne Ingstadbjorg, Solveig Rogstad, Ann Kristin Flatland) 3. Rusija 1:15,9 (1+10) (Svetlana Slepcova, Olga Anisimova, Jekaterina Jurjeva, Natalija Guseva) 4. Francija 1:32,0 (0+6) 5. Švedska 1:46,5 (0+8) 6. Romunija 2:05,4 (0+7) 7. Kitajska 2:20,2 (0+9) 8. Belorusija 3:06,5 (0+12) 9. Poljska 3:56,7 (0+7) 10. Slovaška 4:13,8 (0+10) ... 13. Slovenija 5:54,3 (1+16) (Dijana Grudiček-Ravnikar, Teja Gregorin, Andreja Mali, Lili Drčar)

Ne spreglejte