Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 12. 2021,
9.34

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

deskanje Tim Mastnak Rok Marguč Žan Košir

Nedelja, 12. 12. 2021, 9.34

2 leti, 4 mesece

PARALELNI SLALOM, BANOJE

Slovenci brez izločilnih bojev, Koširju zmanjkalo osem stotink

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Žan Košir | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Slovenski deskarji na snegu, ki tekmujejo v paralelnih alpskih disciplinah, se niso uvrstili v izločilne boje tekme svetovnega pokala v paralelnem slalomu v ruskem zimskošportnem središču Banoje. Še najbližje izločilnim dvobojem je bil Žan Košir, ki je kvalifikacije končal na nehvaležnem 17. mestu.

Na zelo direktno postavljenem slalomišču se slovenski deskarji niso najbolje znašli. Sara Goltes (54. mesto) in Tim Mastnak (33. mesto) sta tekmo končala že po prvi kvalifikacijski vožnji, Rok Marguč in Žan Košir pa sta s 13. in 14. časom rdeče proge dobila še eno priložnost. Bolje jo je izkoristil Tržičan (na koncu 17., Marguč pa 26.), ki je vse do zadnjih voženj upal, da se mu bo le uspelo uvrstiti v finale, kjer se vse začne znova. 

"Do konca sem pogledoval na semafor in kalkuliral ter predvideval, da bi za Žanom utegnila zaostati Američan Cody Winters in Kanadčan Arnaud Gaudet, ki sta bila v prvo presenetljivo hitra. To se ni zgodilo, tako da smo tokrat ostali brez izločilnih dvobojev," je iz Banoj spročil trener Izidor Šušteršič, ki bo ekipo iz Azije odpeljal v osrčje Dolomitov. Po treningu na Kronplatzu, alpske deskarje že v četrtek (16. 12.) in nato soboto (18. 12.) čakata paralelna veleslaloma na klasičnih prizoriščih v Carezzi in Cortini d´Ampezzo.

Tja kot vodilni v skupnem seštevku odhaja Korejec Sanghoo Lee, ki je veleslalomski zmagi dodal še slalomsko drugo mesto. V finalu je bil počasnejši od zimzelenega Andreasa Prommeggerja, ki se je po veleslalomskem razočaranju zbral in zmagal še dvajsetič v dolgoletni karieri. V ženski konkurenci je osmič v karieri zmagala Švicarka Julie Zogg, ki je bila v finalu hitrejša od Japonke Tsubaki Miki.

"Res škoda za teh osem stotink in izgubljeno priložnost. Obe moji kvalifikacijski vožnji sta bili povprečni. Druga sicer nekoliko boljša, čeprav tistega pravega ritma nisem ujel," je po kvalifikacijah povedal Košir. "Mi bo pa zato ostalo več moči za dolomitski dvojček naslednji teden. Zdaj nas čaka dolgo potovanje, trening na Kronplatzu in nato znova tekmi. Ruska izkušnja je pozitivna. Dobil sem potrditev, da sem dobro pripravljen, za piko na i pa manjka še kanček samozavesti."

Tim Mastnak
Sportal Mastnak in Košir sezono odprla s 5. in 8. mestom #video
Ne spreglejte