Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
22. 2. 2019,
11.20

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

Natisni članek

pokal Vitranc Kranjska Gora Žan Kranjec Žan Kranjec svetovni pokal

Petek, 22. 2. 2019, 11.20

5 let, 2 meseca

POKAL VITRANC

Žan Kranjec brez dodatne domače tekme

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91
Žan Kranjec | Foto Reuters

Foto: Reuters

Že 58. pokal Vitranc vendarle ne bo postregel s trojnim programom, saj so pri Mednarodni smučarski zvezi sklenili, da odpadlega veleslaloma iz Garmisch-Partenkirchna ne bodo nadomeščali.

Sportal Udarni dvojec slovenskega smučanja

V Kranjski Gori, kjer te dni trenira slovenska ženska reprezentanca, pri pripravi na pokal Vitranc, ki bo na sporedu 9. in 10. marca, ostajajo na ustaljenih tirnicah. Čeprav niso skrivali, da so pripravljeni prevzeti tudi odpadli veleslalom iz Garmisch-Partenkirchna, pa se je vodstvo moškega dela svetovnega pokala odločilo za dokončno črtanje preizkušnje iz koledarja.

Medtem ko bo odpadli bavarski smuk prihodnji teden prevzel Kvitfjell, pa veleslaloma ne bodo nadomeščali. V Podkorenu bo prihodnji teden opravljena snežna kontrola, 8. marca pa bo namesto nesojenega dodatnega veleslaloma na sporedu uradni preizkus tekmovalne strmine. Sledita sobotni veleslalom in nedeljski slalom.

Razočaranje za Žana Kranjca

Med tistimi, ki jih je odločitev FIS spravila v slabo voljo, je tudi Žan Kranjec. Najboljši slovenski veleslalomist je namreč ostal brez priložnosti za dodatno domačo tekmo, predvsem pa se je skrčil nabor preizkušenj, s katerimi bi se še lahko vključil v boj za kolajno veleslalomskega seštevka svetovnega pokala.

Kranjec ob tem ne skriva želje, da bi se prav pred domačimi navijači zavihtel na stopničke svetovnega pokala. "Če bi moral izbirati prizorišče za stopničke, bi dal prednost Kranjski Gori," pravi. Lani je bil ob popolni prevladi najboljšega smučarja zadnjih let Marcela Hirscherja peti.

Mikaela Shiffrin
Sportal Rekord Tine Maze ostaja nedotaknjen

Bolgarska popotnica

A še pred podkorensko tekmo čaka prvokategornika nedeljski veleslalom v Banskem. "Tam smo po sezonah večkrat trenirali. Poznam kraj, poznam progo. Veselim se preizkušnje. Želim zadržati vrhunsko raven. Čutim tudi, da imam v telesu še dovolj moči," razmišlja 26-leti reprezentant, sicer peti veleslalomist svetovnega prvenstva.

"Štejem si v čast, da sem bil peti. To je vrhunski rezultat. Jasno, ne skrivam pa, da sem želel osvojiti kolajno. A očital bi si, če pristop ne bi bil pravi, tako pa imam povsem mirno vest. Na tisti dan so bili najboljši trije pač boljši. Morda je to dodatna motivacija za delo v prihodnje," po kar nekaj prespanih nočeh o Aareju razmišlja Kranjec.

Štefan Hadalin
Sportal Zgodovinske stopničke Štefana Hadalina!
Miha Verdnik, Štefan Hadalin in Klemen Bergant
Sportal "Slovenci smo svetovni smučarski fenomen"
Tina Maze in Ilka Štuhec
Sportal Če se ni končalo s Tino Maze, se ne bi smelo niti z Ilko Štuhec

 

 

Ne spreglejte