Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 3. 2008,
18.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 12. 3. 2008, 18.32

8 let

Zaključek sezone v slovitem Holmenkollnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pod dveh azijskih prizoriščih svetovnega pokala v biatlonu (Pjeongčang in Hanti Mansijsk), se je karavana preselila nazaj v Evropo. Že tretjič v tej sezoni bodo biatlonci tekmovali v Skandinaviji.

Holmenkollen, ki leži tik nad norveško prestolnico, pa v teh dneh ne kaže prav spodbudne podobe. S temperaturami celo do 14 stopinj Celzija včeraj in 8 stopinj danes, je biatlonski stadion bolj podoben bazenskemu kompleksu kot pa tekmovališču za zimske športe.

Organizatorji, ki se trudijo in dovažajo dodaten sneg z deponij, pa tudi temperature naj bi se že danes ponoči spustile pod ledišče, so prepričani, da bo finale svetovnega pokala vseeno potekal v regularnih in karseda enakih pogojih za vse tekmovalce. Tekmovalna žirija je danes navkljub tem zagotovilom sprejela odločitev o spremembi tekmovalnih pravil. Izjemoma bo prvih trideset uvrščenih v razvrstitvi svetovnega pokala nastopilo v prvi štartni skupini, tisti med 30. in 60. mestom v drugi, ter vsi ostali v tretji skupini.

Ker je včerajšnji trening odpadel, je večina reprezentanc današnji dan izkoristila za testiranje materiala in priprave na jutrišnji tekmi. Ženske so uradni trening opravile dopoldan, moški pa popoldan.

"Tudi naši fantje so imeli bolj intenziven trening, da spet ujamejo tekmovalni ritem in višji mišični tonus. Dva dneva smo praktično preživeli na poti in potrebno jih je spet pripraviti na tekme," je na strelišču razložil trener Uroš Velepec.

Njegov kolega Tomaš Kos pa je zadnje dni preživel v hotelski sobi, saj je že v Rusiji zbolel in trening z dekleti je tako opravil kar njegov pomočnik.

"Punce so dobro razpoložene in pripravljene za spopad z zadnjimi letošnjimi tekmami. Tudi moje stanje je že precej boljše in mislim, da jih bom jutri na tekmi že lahko spremljal," je še povedal Tomaš Kos.

Prve bodo jutri ob 11.30 uri nastopile prav one. Šprint na 7,5-kilometrski progi, ki jih čaka, bo zadnji v letošnji sezoni. Teja Gregorin in Dijana Ravnikar bosta nastopili v prvi štartni skupini, Andreja Mali pa v tretji. Ob 14.15 uri jim bodo sledili še moški. Klemen Bauer, Peter Dokl in Vasja Rupnik bodo na Norveškem zastopali slovensko moško ekipo.

Ne spreglejte