Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 1. 2012,
16.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

biatlon Teja Gregorin Andreja Mali

Petek, 13. 1. 2012, 16.02

8 let

Zajceva pred Bergerjevo, Gregorinova 12.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na ženski šprinterski preizkušnji svetovnega biatlonskega pokala v Novem Mestu na Češkem se je zmage veselila Rusinja Olga Zajceva. Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin na 12. mestu.

V težkih in spremenljivih razmerah so se biatlonke potegovale za najvišja mesta na šprinterski preizkušnji, kjer je bila najbolj uspešna Rusinja Olga Zajceva. Navkljub močnemu sneženju, ki jo je spremljalo, se je z 12. mestom odrezala tudi Teja Gregorin. Slovenska biatlonka je pričela tekmo s številko 62 iz tretje štartne skupine in je še kako občutila spremenljive pogoje. Praktično v manj kot dvajsetih minutah se je iz popolnoma sončnega vremena spremenilo v pravi snežni metež z močnimi sunki vetra. Zgrešila je le zadnjo deseto tarčo, zaradi snega na progi izgubila v zadnjem krogu skoraj pol minute in se vseeno uvrstila na rob deseterice. "Kolikor sem imela sreče na strelišču, sem imela smole na progi. Nisem imela prav srečne štartne številke, saj se v teku ni dalo storiti nič več od prikazanega. Še po klancih navzdol, sem morala uporabljati palice. Glede na prikazano, bi se lahko v boljših pogojih tudi boljše izšlo, vendar tega objektivnega dejstva ne gre obžalovati. Uvrstitve med desetim in petnajstim mestom sem trenutno sposobna, cilj pa je seveda vstopiti med deseterico," je pojasnila Teja Gregorin.

S 33. mestom je do novih točk prišla še Andreja Mali. Tudi njena štartna številka 46 ni bila bistveno boljša glede na vremenski razplet. V zelo vetrovnih pogojih je v položaju stoje zgrešila eno tarčo, za kar pa je porabila tudi precej časa. "Pogoji so bili zelo zahtevni in imela sem srečo, da so padle vsaj štiri tarče. Tudi druge tekmovalke s katerimi smo bile istočasno na strelišču, so čakale ugodnejše pogoje, zato smo vse porabile nekaj dodatnih sekund. S streljanjem leže sem zadovoljna, na progi pa sem prva dva kroga uspela teči skupaj z močnejšimi tekmovalkami in zdržala, kar me veseli, saj kaže na dobro formo," je razmišljala o svojem nastopu Andreja Mali. Še največja ujetnica muhastega vremena je bila mlada Lili Drčar, ki je v zaključku tekme padla v najslabše pogoje. Sedem tarč od desetih je uspela pokriti, tekaško pa ni zdržala napornega tempa in tekmo je zaključila na 85. mestu.

"Z uvrstitvama Teje in Andreje smo glede na vreme zadovoljni. Na začetku je bolj pihal veter, proti koncu pa je bolj snežilo, zato je imela slednja slabše razmere na strelišču, Teja pa na progi. Z njeno prijavo v tretjo štartno skupino smo malo tvegali, ker je napoved obetala sneg v prvi polovici tekme, a očitno se je situacija spremenila, zato smo s tem izgubili. Trenerji se moramo o prijavi pač odločiti že dan prej in tokrat smo se ušteli," je pojasnil glavni trener Uroš Velepec.

Že tretjič v tej sezoni se je zmage veselila Rusinja Zajceva, ki je podobno kot včeraj njen reprezentančni kolega Makovejev, edina na tekmi zadela vse tarče. Dvakrat je bila strelsko neuspešna drugouvrščena Norvežanka Tora Berger (1,1), kar tri tarče pa je v položaju stoje pustila nepobeljenevodilna v svetovnem pokalu Nemka Magdalena Neuner, ki je zasedla tretje mesto.

Ne spreglejte