Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
2. 1. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Zagreb Štefan Hadalin Ana Bucik Maruša Ferk Tina Maze Ivica Kostelić

Ponedeljek, 2. 1. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

Zagrebški spektakel (še) brez slovesa Ivice Kostelića

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se bo nadaljevala z dvojnim slalomskim programom v Zagrebu, ki pa, kot vse kaže, še ne bo postregel s koncem kariere Hrvata Ivice Kostelića.

Ivica Kostelić: zadnjič v Zagrebu, ne pa tudi zadnjič v karieri? | Foto: Sportida Ivica Kostelić: zadnjič v Zagrebu, ne pa tudi zadnjič v karieri? Foto: Sportida

V Mariboru hitijo z zadnjimi pripravami na 53. Zlato lisico, ki po zeleni prednovoletni luči kontrolorja Mednarodne smučarske zveze in nadaljnjem razvoju dogodkov na Pohorju ni vprašljiva. Še pred tem pa se bo smučarska karavana, v tem primeru tako ženska kot tudi moška, ustavila v Zagrebu. Tam bo v torek ženski (13.00/16.15), v četrtek pa še moški slalom (14.45/18.00).

Pet slovenskih nastopov na Sljemenu  

Slovenske barve bo na prvih dveh preizkušnjah v koledarskem letu 2017 branilo pet smučarjev. Trener ženske reprezentance Denis Šteharnik se je odločil, da bo na slalomski generalki za Zlato lisico priložnost ob najboljših slovenskih slalomistkah Ani Bucik in Maruši Ferk ponudil še 18-letni Meti Hrovat. Ta je pred novim letom na Semmeringu osvojila prve točke v svetovnem pokalu.

Na isti dan kot Hrovatova pa je krstne točke na najvišji ravni osvojil tudi Štefan Hadalin, 23. s kombinacijske tekme v Santa Caterini. Vrhničan, ki je nazadnje treniral v Trbižu, bo v četrtek na Sljemenu nad Zagrebom lovil še prve slalomske točke. Družbo na štartu mu bo delal Žan Grošelj, medtem ko se bo Žan Kranjec po prvem preboju med slalomske finaliste raje osredotočil na tekmi ob koncu tedna v Adelbodnu.

Maruša Ferk se je letos trikrat prebila do slalomskih točk, najboljši rezultat pa je 20. mesto. | Foto: Sportida Maruša Ferk se je letos trikrat prebila do slalomskih točk, najboljši rezultat pa je 20. mesto. Foto: Sportida

Ivica Kostelić še zadnjič pred domačimi navijači?

Medtem ko sta slovenska aduta za zagrebško tekmo šele na začetku kariere v svetovnem pokalu, pa se ta že lep čas izteka za Ivico Kostelića. Zadnji smučar, ki je osvojil veliki kristalni globus pred začetkom velike prevlade Marcela Hirscherja, je poleti zagotovil, da bo smučal "vsaj do zagrebškega slaloma". Po dostopnih hrvaških informacijah pa uradnega slovesa na četrtkovi tekmi še ni napovedal.

Čeprav mu koleno povzroča še več težav kot v preteklosti, točk pa ni osvojil niti v kombinaciji, je pred dnevi 37-letni Zagrebčan namignil, da utegne po Zagrebu nastopiti vsaj še na kombinaciji v Wengnu, medtem ko se zdi podaljšek kariere do tako zelo želenih olimpijskih iger v Pjongčangu skorajda nemogoč. "Pri Ivici človek nikoli ne ve. Morda ga kaj prešine in se poslovi sredi tekme, a uradnega slovesa v hrvaškem taboru ne načrtujejo," nam je zaupal hrvaški vir.   

Legende v središču mesta

Tudi brez Kostelićevega slovesa pa bo v Zagrebu ta teden zelo praznično. Ne le zaradi vselej odlične izvedbe tekme na Sljemenu, temveč tudi zaradi obeleževanja 50. obletnice svetovnega pokala. V ta namen so v središču mesta pripravili 150-metrsko progo, po kateri se bodo v sredo spustili številni velikani alpskega smučanja. Zagrebčani med drugim pričakujejo tudi Janico Kostelić, Annemarie Moser-Pröll, Pernillo Wiberg, Marca Girardellija, Alberta Tombo, Petro Kronberger in slovensko šampionko Tino Maze.

Ne spreglejte