Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
11. 12. 2008,
9.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 11. 12. 2008, 9.49

8 let

Vreme nagaja Francozom

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Duh Kolorada se je očitno skupaj s prestavljeno superkombinacijsko tekmo preselil v Val d 'Isere. Bodo Francozi v petek le ugnali vreme?

Organizatorji tekem svetovnega pokala v Val d'Iseru pred generalko za februarsko svetovno prvenstvo sledijo zgledu organizatorjev iz Beaver Creeka in zrejo v nebo. V petek naj bi namreč v znamenitem francoskem zimsko-športnem središču potekala superkombinacija, ki bi morala biti po prvotnem koledarju izpeljana že minuli teden v Koloradu. A Američani so bili zaradi slabega vremena in velike količine novozapadlega snega tekmo prisiljeni prepustiti Francozom. Skupaj s tekmo pa so jim "poslali" še snežne padavine. V Val d'Iseru kljub ne najbolj obetavni napovedi zatrjujejo, da bodo petkovo tekmo (kot tudi sobotni veleslalom in nedeljski slalom) skušali spraviti pod streho. Ob tem so podrobno prisluhnili vremenski napovedi in že priredili urnik. Tako se bo superveleslalomski del tekme začel ob enajsti uri (po prvotnem načrtu ob 10.00), medtem ko pa si bodo slalomske smuči tekmovalci nadeli šele ob 15.45 in ne ob 14.00, kot je bilo sprva predvideno.

Če bodo Francozi vendarle ugnali vreme, se bodo prve superkombinacije v sezoni zanesljivo udeležili tudi Rok Perko in trije Andreji – Jerman, Križaj in Šporn. Nastop Aleša Gorze je pod vprašajem, saj Črnjan zaradi oktobrske poškodbe že dolgo ni vadil slaloma. Zato pa se bo zanesljivo udeležil sobotnega veleslaloma, od katerem po dobri ameriški popotnici veliko pričakuje. Ob Gorzi bo v soboto na štartu tudi Bernard Vajdič, ki bo nato nastopil še na nedeljskem slalomu. Tedaj se bodo za točke borili še Mitja Valenčič, Matic Skube in Mitja Dragšič. "Superkombinacija je za vse nas precejšnja uganka. Vendarle gre za prvo tekmo v sezoni. Drugače pa je s tehničnim delom programa v Val d'Iseru. Gorza, ki je bil dobro pripravljen že pred nesrečno poškodbo, bo po vrhunski vrnitvi znova meril visoko. Osebno bi bil zelo zadovoljen s ponovitvijo prvega veleslaloma, na katerem je zasedel enajsto mesto. Slalomisti bodo prekinili dolg premor, zato je zaznati nekaj negotovosti. Vseeno lahko zatrdim, da so dobro trenirali. Upam, da bosta Valenčič in Dragšič ponovila predstavi iz Levija. Hkrati pa pričakujem, da bo Vajdič po težavah s hrbtom pokazal pravi obraz," pred tekmami na prizorišču prihodnjega svetovnega prvenstva napoveduje glavni trener slovenske moške ekipe Urban Planinšek.

Ne spreglejte