Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
28. 11. 2007,
14.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 14.16

8 let

Vogrinec: Vrag je vzel šalo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
O finančnem stanju alpskih disciplin in prihodnosti smučanja smo se pogovarjali s Tonetom Vogrincem in Juretom Koširjem.

Primanjkljaj, zamude pri izplačilih, zategovanje proračunskega pasu, revizija, sanacijski program … Zveni znano? Jasno, saj so zapisani termini pogosto sestavni del slovarja številnih slovenskih športnih klubov in panog. Ni skrivnost, da so v območje rdečih številk zavili tudi alpski smučarji, a položaj medijsko ni bil tako izpostavljen vse do odhoda Bojana Križaja z mesta poslovnega direktorja.

Ob kriznih trenutkih so mnogi za rokav pocukali tudi Toneta Vogrinca, ki je dolga leta skrbel za slovenski smučarski sklad. Vseeno pa Križajev predhodnik očitno ne bo vključen v projekt saniranja nastalega finančnega primanjkljaja. "Ko sem odstopil mesto Bojanu Križaju, sem želel pomagati. A v letu dni me ni nihče vprašal za mnenje. Sedaj sem od vsega skupaj že krepko oddaljen, tako da nimam namena sodelovati," odgovarja eden od dveh podpredsednikov Smučarske zveze Slovenije.

Čeprav se sam bržkone ne bo vključeval v "krizni štab", pa je nad stanjem vseeno vidno zaskrbljen. Pravi, da najbolj črni scenariji niso realni, vseeno pa opozarja na veliko mero previdnosti. "Neprijetno je predvsem dejstvo, da je do 'turbolenc' prišlo na začetku sezone. Po drugi strani pa je pozitivno, da sta se zveza in Križaj razšla prijateljsko. Ali je Križajev odhod rešitev ali ne, bo pokazal čas. V tem trenutku je pomembno, da skuša vodstvo SZS pridobiti dodatna sredstva, hkrati pa omejiti odhodke. To je kajpak zelo težko. Vsi trenerji bi želeli konkurenčne in ambiciozne treninge. A to stane. Zategniti bo treba pas in se lotiti sanacije. V minulih letih smo sicer imeli sanacijski program, ki pa se ga ni nihče držal. Sedaj je vrag vzel šalo," pravi Vogrinec, ki v zadnjem obdobju sodeluje tudi s turško smučarsko zvezo. Slednji pomaga predvsem na strokovnem ter komercialnem področju.

Ob iskanju ustreznih kandidatov, ki bi lahko vsaj dolgoročno poprijeli za vroče krmilo, se oko marsikomu ustavi pri Juretu Koširju. Nekdanji tekmovalec, ki je po karieri uspešno zajadral v poslovne vode, pravi, da "snubitvenega" klica ni prejel. "Položaja tudi ne želim komentirati. Temeljni razlog je, da nisem seznanjen s položajem in vsemi težavami. Vem le, da so se pojavljale določene težave, kar vsekakor ni dobro," pravi Košir, ki pa je vseeno dokaj tesno povezan s slovenskim smučanjem. Na marketinški ravni namreč skrbi za močno skupino smučarjev, v kateri so ob Andreju Jermanu tudi Rok Perko, Ilka Štuhec, Matic Skube in Andrej Šporn. Je finančna kriza prizadela tudi Juretovo skupino? "Nekaj manjših težav je bilo predvsem na področju opreme. Verjamem, da bodo kmalu odpravljene," je odvrnil Košir in zanikal govorice o zamislih o delni odcepitvi omenjenih tekmovalcev.

Ne spreglejte