SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada na dopisni seji o odkupu zemljišč v Planici

3

termometer

Vlada je danes na dopisni seji pooblastila ministra za šolstvo in šport Milana Zvera za sprejem ponudbe in podpis kupoprodajnih pogodb za nepremičnine, na katerih bo zrasel Nordijski center Planica.

Nepremičnine so v lasti Agrarne skupnosti Rateče, v katero je vključenih več kot sto solastnikov, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Država kupuje omenje nepremičnine za potrebe izgradnje in ureditve Nordijskega centra Planica, vključenega v resolucijo o nacionalnih razvojnih projektih za obdobje 2007-2023. Gre za 104.184 kvadratnih metrov pašnikov, 17.685 kvadratnih metrov gozdov ter 921.040 kvadratnih metrov neplodnih zemljišč.

Od 10. julija je na oglasni deski upravne enote Jesenice objavljena ponudba za prodajo predmetnih nepremičnin, ki je veljavna 30 dni. Ponujena prodajna cena znaša skupno 1,75 milijona evrov. Sredstva za nakup zemljišč se bodo zagotovila v državnem proračunu. Vlada je sprejela tudi sklep, s katerim je v načrt razvojnih programov uvrstila projekt NCP - pripravljalna dela v znesku 65.948,16 evra. Cilj projekta, ki bo končan še letos, je odstranitev porušenih in neuporabnih odvečnih elementov, ki se nahajajo na hrbtišču skakalnice K120. S tem se bo zagotovila časovno ustrezna dinamika izvedbe celostnega projekta Nordijski center Planica.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin