Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
1. 12. 2011,
9.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2011, 9.17

7 let, 12 mesecev

V ZDA le (še) Valenčič

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Medtem ko se bo slalomski specialist Mitja Valenčič po preselitvi tekem iz Val d 'Isera v Beaver Creek odpravil v ZDA, pa se bosta za veleslalomsko kvoto pomerila Andrej Križaj in Boštjan Kline.

Odpoved tekem v Val d'Iseru in posledično podaljšanje severnoameriške turneje sta v sredo sprožila pravi telefonski cunami. Šefi reprezentanc so začeli s premeščanjem svojih enot, hkrati pa se je vzpostavila tudi vroča linija z letališči oziroma letalskimi prevozniki. Na spremenjen urnik so se bili prisiljeni odzvati tudi v slovenskem taboru in prilagodili prvotni načrt. Po slednjem bi namreč mesto na nedeljskem veleslalomu ostalo celo neizkoriščeno, tehnična vrsta pa bi se posvetila izključno evropskim tekmam. Z dvojnim veleslalomskim programom v Koloradu in celo slalomsko otvoritvijo sezone pa se je položaj dodobra spremenil.

Slalomski specialist Mitja Valenčič, ki se te dni nahaja na ledeniku Mölltal, se bo po štirih letih skoraj zanesljivo vrnil v Beaver Creek, kjer je med drugim pred več kot dvanajstimi leti debitiral na svetovnem prvenstvu. Valenčič bo hkrati tudi edini dodatni slovenski potnik v Severno Ameriko. "Odprto je le še vprašanje logistike. A ker gre za tekmovalca z zgolj eno disciplino, je seveda logično, da potuje v ZDA," pojasnjuje strokovni vodja alpskih disciplin Vlado Makuc, ki se trenutno mudi prav v Beaver Creeku. Tam je s trenerjem za hitri disciplini Burkhardom Schafferjem dosegel tudi dogovor, po katerem bo v nedeljo in torek na veleslalomih nastopil najboljši veleslalomist iz smukaške vrste. Kandidata sta le Boštjan Kline in Andrej Križaj. "Del reprezentance je že na poti na Norveško, kjer naj bi nastopil na tekmah evropskega pokala, zato smo se odločili, da njihovega programa ne bomo spreminjali," še dodaja Makuc.

Manj skrbi in dela povzroča ženska sprememba urnika. Tina Maze, Ilka Štuhec in Maruša Ferk se bodo namreč po podaljšanem "hitrostnem" koncu tedna v Kanadi vrnile v ZDA in v sredo nastopile na superveleslalomski preizkušnji.

Ne spreglejte